Fredag 8. november 2019
Aftenbladet: Equinor har begynt å lete etter ny konsernsjef
Equinor-styret har ifølge Stavanger Aftenblad startet arbeidet med å finne konsernsjef Eldar Sætres erstatter.
Publisert: 08 November 15:47
Equinor-styret har ifølge Stavanger Aftenblad startet arbeidet med å finne konsernsjef Eldar Sætres erstatter.
Det opplyser flere kilder uavhengig av hverandre til avisen. Foreløpig er det ikke satt noen dato for når konsernsjefen skal slutte.
Sætre (63) tok midlertidig over ledelsen av Nordens største selskap i oktober 2014 da Helge Lund gikk av. Sunnmøringen ble ansatt i stillingen 4. februar 2015.
I slutten av oktober 2017 kom meldingen om at Eldar Sætre ikke ville benytte seg av muligheten til å bruke avtalen han hadde om å gå av med pensjon når han skulle fylle 62 år i februar 2018.
I den nye avtalen ble det klart at Sætre vil gå av med pensjon senest når han fyller 67 år – i februar 2023 – men at han også har rett til å gå av tidligere. Da skal han varsle styrelederen ni måneder i forkant.
(©NTB)
Fredag 24. januar 2020
EIENDOMSBARON: Den tidligere sosial­demokratiske topp- politikeren Ilija Batljan har tjent seg søkkrik på kjøp av offentlig eiendom i Sverige. Nå står Norge for tur.
Fredag 24. januar 2020
LOJALE: Republikanerne «forvirrer og avsporer» riksrettssaken mot Donald Trump. – Presidenten er favoritt til å vinne valget i november, sier USA-ekspert.
Fredag 24. januar 2020
• «Vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling», sa leder i Norsk Industri Stein Lier-Hansen til NTB da organisasjonen la fram sin konjunkturrapport onsdag denne uka. Tradisjonen tro maner...
Fredag 24. januar 2020
Medietilsynet er skeptisk til å gi vide fullmakter til et nytt mediestøtteråd. – Det kan være utfordrende å samle såpass mye makt på ett sted, sier direktør Mari Velsand.
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.
Torsdag 23. januar 2020
• I juni i fjor avslørte journalist Glenn Greenwald at rettsprosessen mot Brasils tidligere president Lula da Silva var korrupt og politisk motivert. Greenwald ble verdenskjent for avsløringen av amerikanske myndigheters omfattende og...
Torsdag 23. januar 2020
Aschehoug får kritikk for å la debutanter seile sin egen sjø. – Vi har en sunn rekrutteringspraksis, svarer forlagssjef Nora Campbell.
Torsdag 23. januar 2020
NYE TIDER: Flere Frp-topper vil lokke Sp over i et framtidig borgerlig regjeringssamarbeid. «Komisk», svarer Sp.
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...