Fredag 8. november 2019
Trond Giske taus om gjenvalg
Trond Giske sier det er for tidlig å svare på om han vil søke gjenvalg til Stortinget i 2021. Men valgkampmodus har han vært i lenge.
Publisert: 08 November 18:18
Trond Giske sier det er for tidlig å svare på om han vil søke gjenvalg til Stortinget i 2021. Men valgkampmodus har han vært i lenge.
– Det er et år til jeg må ta stilling til det, sier Giske til NTB.
Ap-politikeren påpeker at det fortsatt er lenge til nominasjonskomiteene skal bestemme hvem som skal stå på listene til stortingsvalget i 2021.
Men at Giske er tilbake i politikken, det er det ingen tvil om. Giske viser til at han deltok aktivt i valgkampen foran lokalvalget tidligere i år.
– Jeg tror jeg var i 60 kommuner og drev valgkamp rundt omkring i hele landet. Jeg har vært i aktivt politisk arbeid så å si hele tida etter at jeg kom tilbake fra sykmelding, sier han.
I det politiske Norge er det nå knyttet stor spenning til Giskes videre karriere.
I januar 2018 gikk han av som nestleder i Arbeiderpartiet i kjølvannet av varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Arbeiderpartiet konkluderte i etterkant med at Giske i flere av sakene hadde brutt partiets interne retningslinjer mot seksuell trakassering.
Giske har beklaget flere av sakene, men også bestridt innholdet i enkelte av varslene.
Fredag var han på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø for å delta i en paneldebatt om metoo.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.