Mandag 21. oktober 2019
Frankrike mener brexitutsettelse ikke er i noens interesse
En ytterligere forsinkelse av brexit er ikke i noens interesse, sier en talsperson for Frankrikes regjering.
Publisert: 21 Oktober 15:43
En ytterligere forsinkelse av brexit er ikke i noens interesse, sier en talsperson for Frankrikes regjering.
– Det er opp til det britiske Parlamentet å si sin mening. Det er ikke lenger opp til EU. Så de må stemme over kjernen i dette, ikke drive med treneringstaktikker for å kjøpe seg tid, sa Sibeth Ndaye etter et regjeringsmøte i Paris.
Hun sa ikke om Frankrike vil gå imot en utsettelse, slik Johnson ble tvunget til å be om etter at han ikke fikk den nyeste brexitavtalen godkjent i Parlamentet lørdag.
– Britene må gi et klart svar på det som er et ekstremt enkelt spørsmål: er de for denne avtalen eller mot den, sa Ndaye.
– Når vi har fått et svar på et spørsmål det har blitt forhandlet om i over to år, kan vi avgjøre hva vår holdning er, la hun til.
Tyskland åpner for å gi britene en kort utsettelse, men sier det vil ta noen dager før EU kan komme med en avgjørelse.
– Vi vil ha litt bedre oversikt i løpet av de kommende dagene, sier finansminister Peter Altmaier. Også utenriksminister Heiko Maas er åpen for en kort utsettelse, men han sier han håper Parlamentet i London stemmer for avtalen mandag.
(©NTB)
Lørdag 9. november 2019
SNAKKER: Flere LO-topper steilet da sentrale Ap-profiler åpnet for å ta med MDG i regjering. Nå har MDG gått i dialog med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid.
Lørdag 9. november 2019
KAOS: Bilder av en skamklipt boliviansk borgermester går viralt. – De rasistiske trekkene i samfunnet har ikke forsvunnet under Morales, sier forsker.
Lørdag 9. november 2019
Striden rundt kulturredaktør Eivind Røssaak i 1996–97 handlet egentlig om andre ting enn hva som sto i avisa, mener tidligere Klassekampen- redaktør Paul Bjerke.
Lørdag 9. november 2019
• Morgenbladet trykket i går en nyhetssak og en kommentarartikkel av avisas kulturredaktør Ane Farsethås, som forsøker å finne en rød tråd mellom høyst ulike saker vi har publisert den siste tida: den svenske skribenten Jesus Alcalás essay...
Lørdag 9. november 2019
Heidundrende: Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi er vanskelig å legge fra seg – og et mørkt portrett av kunstneren som ung egoist.
Fredag 8. november 2019
SKURK: Donald Trump brukte presidentmakta til å konspirere mot sine politiske motstandere. Det er historien som nå kommer fram i riksrettshøringene.
Fredag 8. november 2019
Resetts bruk av anonyme skribenter gjør at redaktør Helge Lurås ikke har fått innpass i Norsk Redaktør­forening.
Fredag 8. november 2019
PRESSET: Trygderetten drukner i saker og har doblet saksbehandlingstida de siste årene. Nå må de forberede seg på en formidabel jobb om feilaktige Nav-saker skal behandles på nytt.
Fredag 8. november 2019
• Demokratene har for første gang på over 20 år vunnet full kontroll i delstatsforsamlingen i Virginia. I nabostaten Kentucky kan de få guvernøren. Demokratenes kandidat Andy Beshear oppnådde 49,2 prosent, mens republikanernes Matt Bevin...
Torsdag 7. november 2019
I FRONT: Utslippsgiganten Kina hegner om Parisavtalen i en ny klimapakt. Men handelskrigen kan føre til at økonomiske hensyn blir satt over klima.