Mandag 21. oktober 2019
Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria
Iran godtar ikke at Tyrkia etablerer et permanent militært nærvær nordøst i Syria, sier en talsmann for iransk UD.
Publisert: 21 Oktober 10:14
Iran godtar ikke at Tyrkia etablerer et permanent militært nærvær nordøst i Syria, sier en talsmann for iransk UD.
– Vi er imot at Ankara etablerer militærposter i Syria, sier talsmannen Abbas Mousavi ifølge Reuters.
– Dette spørsmålet må løses på diplomatisk vis. Syrias integritet må respekteres, sier han.
Iran er en nær alliert av Syrias president Bashar al-Assad og tilbyr seg å legge til rette for samtaler mellom syriske kurderne, regimet i Damaskus og Tyrkia, for å etablere sikkerhet langs grensa mellom Syria og Tyrkia.
Tyrkiske regjeringsstyrker innledet 9. oktober en militæroffensiv nordøst i Syria, for å drive bort kurdisk milits og etablere en 30 kilometer bred «sikkerhetssone» på syrisk side av grensa. Sikkerhetssonen skal ifølge Tyrkia i hovedsak voktes av tyrkiskstøttet milits.
Etter press fra USA gikk Tyrkia før helga med på å innstille angrepene i fem dager, mot at den kurdiske militsen innen tirsdag kveld trakk seg ut av området. Tilbaketrekkingen ble for alvor innledet søndag.
(©NTB)
Lørdag 9. november 2019
SNAKKER: Flere LO-topper steilet da sentrale Ap-profiler åpnet for å ta med MDG i regjering. Nå har MDG gått i dialog med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid.
Lørdag 9. november 2019
KAOS: Bilder av en skamklipt boliviansk borgermester går viralt. – De rasistiske trekkene i samfunnet har ikke forsvunnet under Morales, sier forsker.
Lørdag 9. november 2019
Striden rundt kulturredaktør Eivind Røssaak i 1996–97 handlet egentlig om andre ting enn hva som sto i avisa, mener tidligere Klassekampen- redaktør Paul Bjerke.
Lørdag 9. november 2019
• Morgenbladet trykket i går en nyhetssak og en kommentarartikkel av avisas kulturredaktør Ane Farsethås, som forsøker å finne en rød tråd mellom høyst ulike saker vi har publisert den siste tida: den svenske skribenten Jesus Alcalás essay...
Lørdag 9. november 2019
Heidundrende: Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi er vanskelig å legge fra seg – og et mørkt portrett av kunstneren som ung egoist.
Fredag 8. november 2019
SKURK: Donald Trump brukte presidentmakta til å konspirere mot sine politiske motstandere. Det er historien som nå kommer fram i riksrettshøringene.
Fredag 8. november 2019
Resetts bruk av anonyme skribenter gjør at redaktør Helge Lurås ikke har fått innpass i Norsk Redaktør­forening.
Fredag 8. november 2019
PRESSET: Trygderetten drukner i saker og har doblet saksbehandlingstida de siste årene. Nå må de forberede seg på en formidabel jobb om feilaktige Nav-saker skal behandles på nytt.
Fredag 8. november 2019
• Demokratene har for første gang på over 20 år vunnet full kontroll i delstatsforsamlingen i Virginia. I nabostaten Kentucky kan de få guvernøren. Demokratenes kandidat Andy Beshear oppnådde 49,2 prosent, mens republikanernes Matt Bevin...
Torsdag 7. november 2019
I FRONT: Utslippsgiganten Kina hegner om Parisavtalen i en ny klimapakt. Men handelskrigen kan føre til at økonomiske hensyn blir satt over klima.