Mandag 21. oktober 2019
Kina anklager japansk professor for spionasje
Kina har pågrepet en japansk professor som anklages for spionasje, opplyser japanske myndigheter.
Publisert: 21 Oktober 07:30
Kina har pågrepet en japansk professor som anklages for spionasje, opplyser japanske myndigheter.
Mannen, som ikke er identifisert, er i 40-årene og ble pågrepet i september. Kinesiske myndigheter har ikke kommentert saken, men en talsmann for den japanske regjeringen bekrefter pågripelsen.
– Den japanske ambassaden i Kina bekrefter at en japansk mann i 40-årene ble pågrepet av kinesiske myndigheter i Beijing i september, anklaget for brudd på kinesisk lov, sier talsmannen Yoshihide Suga.
Ifølge flere japanske medier anklages mannen, som er professor ved Hokkaido-universitetet i Japan, for spionasje. Han skal tidligere ha jobbet for japansk UD og Japans nasjonale forsvarsinstitutt.
Minst 13 japanere er pågrepet i Kina siden 2015, anklaget for ulike forholdt, blant annet spionasje, ifølge nyhetsbyrået Kyodo News og avisa Asahi Shimbun.
(©NTB)
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.