Mandag 21. oktober 2019
Morales tar første stikk i valget i Bolivia
Bolivias president Evo Morales ligger an til å vinne første runde i presidentvalget, men han får det tøft i kampen om makten i det søramerikanske landet.
Publisert: 21 Oktober 02:49
Bolivias president Evo Morales ligger an til å vinne første runde i presidentvalget, men han får det tøft i kampen om makten i det søramerikanske landet.
Morales har fått 45 prosent av stemmene, mens hans viktigste utfordrer Carlos Mesa har fått 38 prosent, viser resultatene etter at 83 prosent av stemmene er talt opp. Det opplyser valgmyndighetene i landet.
Søndag gikk velgerne i Bolivia til urnene for å velge president. Morales har vært president siden 2006, men de siste årene har presidentens popularitet dalt, blant annet som følge av anklager om korrupsjon. 59-åringen er den lengstsittende lederen i Sør-Amerika.
Mesa var visepresident fra 2002 til 2003 og overtok da som presidenten etter Gonzalo Sánchez de Lozada. Han ble tvunget til å gå av etter omfattende opptøyer og flyktet deretter i eksil til USA.
Hvis ingen kandidater får minst 50 prosent av stemmene i første runde, eller 40 prosent og 10 prosentpoengs ledelse over den andre kandidaten, vil de to ledende kandidatene møte hverandre til omvalg 15. desember.
(©NTB)
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.