Mandag 21. oktober 2019
Fem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile
Brannmannskaper har funnet fem døde etter at en klesfabrikk ble plyndret søndag under opptøyene i Chile.
Publisert: 21 Oktober 00:58
Brannmannskaper har funnet fem døde etter at en klesfabrikk ble plyndret søndag under opptøyene i Chile.
Med de siste fem omkomne er antall døde i opptøyene i helga oppe i sju personer. Klesfabrikken i en forstad i Santiago ble plyndret og deretter satt fyr på, ifølge brannmannskapene.
– Dessverre er fem døde funnet inne i fabrikken i Renca, opplyste brannsjef Diego Velasquez i Santiago.
Lørdag omkom to personer i et supermarked i Santiago, der det også ble meldt at folk plyndret og satte fyr på butikker i morgentimene.
Opptøyene startet fredag etter studentledede protester som ble utløst av en økning i prisen på metrobilletter.
President Sebastián Piñera svarte på de voldsomme opptøyene fredag med å innføre en to uker lang unntakstilstand, og soldater patruljerer i Santiagos gater for første gang siden general Augusto Pinochets militærdiktatur tok slutt i 1990.
Den chilenske presidenten uttalte søndag at demokratiet i landet har «plikt til å forsvare seg selv».
Søndag innførte myndighetene for andre kveld på rad portforbud i Santiago. Portforbudet varer fra klokka 19 søndag kveld til sola står opp mandag morgen. Nærmere 10.000 soldater er utplassert i gatene.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.