Mandag 21. oktober 2019
Netanyahu gir opp å danne ny regjering
Benjamin Netanyahu gir nok en gang opp forsøket på å danne ny regjering og har levert regjeringsoppdraget tilbake til president Reuven Rivlin.
Publisert: 21 Oktober 19:39
Benjamin Netanyahu gir nok en gang opp forsøket på å danne ny regjering og har levert regjeringsoppdraget tilbake til president Reuven Rivlin.
Netanyahu har siden valget i september forhandlet med flere partiet for å få på plass en koalisjonsregjering. Men han har ikke lyktes – mandag ga han fra seg regjeringsoppdraget tilbake til president Rivlin.
Det er andre gang på et halvt år at Netanyahu gir opp forsøket på å danne ny regjering. Da han ikke klarte det etter valget i april, ble det lyst ut nyvalg.
Men valget i september førte ikke Israel nærmere en regjering. Det var tilnærmet likt mellom Netanyahus Likud-parti og rivalen Benny Gantz' parti Blått og hvitt.
President Rivlin oppfordret først de to til å danne en samlingsregjering, men forhandlingene førte ikke fram. Netanyahu har heller ikke klart å bli enige med andre partier om en koalisjonsregjering.
President Rivlin sier mandag at han nå gir Benny Gantz oppdraget med å danne ny regjering. Dersom heller ikke Gantz lykkes, kan det gå mot det tredje valget på under ett år i Israel.
(©NTB)
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.