Mandag 21. oktober 2019
Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse
Det vil ta noen dager før EU avgjør om de vil gi Storbritannia en ny brexitutsettelse, antyder Tysklands finansminister Peter Altmaier.
Publisert: 21 Oktober 09:22
Det vil ta noen dager før EU avgjør om de vil gi Storbritannia en ny brexitutsettelse, antyder Tysklands finansminister Peter Altmaier.
I et radiointervju mandag morgen sier Altmaier at han har merket seg at Boris Johnson vil forsøke å få til en avstemning om avtalen i det britiske Underhuset denne uken.
– Vi vil ha litt bedre oversikt i løpet av de kommende dagene, og da vil vi utøve vårt ansvar og ta en avgjørelse, sier Altmaier. Han sier han ikke vil ha noe imot at britenes EU-utmelding utsettes «noen få dager eller uker» dersom det kan hindre at de forlater unionen uten en avtale.
Torsdag kom EU og Storbritannia fram til en ny utmeldingsavtale som ble godkjent på EU-toppmøtet samme dag. Den britiske statsministeren klarte ikke å få den godkjent på hjemmebane lørdag, slik han planla. Dermed måtte han skrive et brev og be EU om mer tid. I et annet brev sendt samtidig, sier han at en utsettelse ikke er ønskelig.
Johnson står fast på å forlate EU 31. oktober, med eller uten en avtale.
(©NTB)
Lørdag 9. november 2019
SNAKKER: Flere LO-topper steilet da sentrale Ap-profiler åpnet for å ta med MDG i regjering. Nå har MDG gått i dialog med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid.
Lørdag 9. november 2019
KAOS: Bilder av en skamklipt boliviansk borgermester går viralt. – De rasistiske trekkene i samfunnet har ikke forsvunnet under Morales, sier forsker.
Lørdag 9. november 2019
Striden rundt kulturredaktør Eivind Røssaak i 1996–97 handlet egentlig om andre ting enn hva som sto i avisa, mener tidligere Klassekampen- redaktør Paul Bjerke.
Lørdag 9. november 2019
• Morgenbladet trykket i går en nyhetssak og en kommentarartikkel av avisas kulturredaktør Ane Farsethås, som forsøker å finne en rød tråd mellom høyst ulike saker vi har publisert den siste tida: den svenske skribenten Jesus Alcalás essay...
Lørdag 9. november 2019
Heidundrende: Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi er vanskelig å legge fra seg – og et mørkt portrett av kunstneren som ung egoist.
Fredag 8. november 2019
SKURK: Donald Trump brukte presidentmakta til å konspirere mot sine politiske motstandere. Det er historien som nå kommer fram i riksrettshøringene.
Fredag 8. november 2019
Resetts bruk av anonyme skribenter gjør at redaktør Helge Lurås ikke har fått innpass i Norsk Redaktør­forening.
Fredag 8. november 2019
PRESSET: Trygderetten drukner i saker og har doblet saksbehandlingstida de siste årene. Nå må de forberede seg på en formidabel jobb om feilaktige Nav-saker skal behandles på nytt.
Fredag 8. november 2019
• Demokratene har for første gang på over 20 år vunnet full kontroll i delstatsforsamlingen i Virginia. I nabostaten Kentucky kan de få guvernøren. Demokratenes kandidat Andy Beshear oppnådde 49,2 prosent, mens republikanernes Matt Bevin...
Torsdag 7. november 2019
I FRONT: Utslippsgiganten Kina hegner om Parisavtalen i en ny klimapakt. Men handelskrigen kan føre til at økonomiske hensyn blir satt over klima.