Mandag 21. oktober 2019
Eirik Bakke vurderer å gi seg som Sogndal-trener
Sogndal-trener Eirik Bakke er lei av manglende entusiasme rundt hans lag. Han er usikker på om han vil fortsette i jobben etter sesongen.
Publisert: 21 Oktober 19:33
Sogndal-trener Eirik Bakke er lei av manglende entusiasme rundt hans lag. Han er usikker på om han vil fortsette i jobben etter sesongen.
Søndag vant Sogndal 4-0 hjemme mot Jerv. Klubben, med en rekke sesonger på toppnivå i Norge, er nummer seks på tabellen på nest øverste nivå. Håpet om eliteseriespill lever fortsatt når tre runder gjenstår.
Likevel er trener Bakke langt fra fornøyd med tingenes tilstand. Etter kampen ga han klar beskjed i et intervju med Sogn Avis. Den tidligere Premier League-proffen savner entusiasme rundt klubben og at alle drar i samme retning.
– Jeg er ikke trener for Sogndal mer hvis jeg ser slik likegyldighet. Jeg må ta en vurdering etter sesongen om jeg skal fortsette med dette, sa han til avisen.
Til Dagbladet utdyper 42-åringen dette slik:
– Det er ikke den samme entusiasmen som før. Folk sitter heller hjemme og ser Manchester United mot Liverpool, til og med dem som er oss aller nærmest. Hvis vi skal være med og kjempe i toppen, da må folk være med. Vi er ikke der nå, ting må gjøres sammen, «i lag», sier han til avisen.
Til VG forteller treneren også at det for tiden er altfor mye negativitet blant folkene i Sogndal.
– I Sogndal er det nå for mange intriger rundt omkring i bygda. Det er for mye mobbing på nett og for mye hetsing. Det bekymrer meg. Vi må være konstruktive, og fotballen kan være samlende. Vi må jobbe sammen. Jeg merker at det er altfor mye negativitet. Alle skal ha følelser, men vi må bruke dem på kamp på Fosshaugane, ikke utenfor, sier Bakke.
42-åringen har trent Sogndal siden 2015.
(©NTB)
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.