Mandag 21. oktober 2019
Tiltalt i Egersund nekter for drap og mishandling av kona
Den 29-årige sudanske mannen som er tiltalt for å ha drept og mishandlet sin gravide kone i Egersund i fjor, nektet straffskyld da rettssaken startet mandag.
Publisert: 21 Oktober 12:47
Den 29-årige sudanske mannen som er tiltalt for å ha drept og mishandlet sin gravide kone i Egersund i fjor, nektet straffskyld da rettssaken startet mandag.
Saken går for Dalane tingrett, som av praktiske årsaker er satt i Jæren tingrett i Sandnes, skriver Stavanger Aftenblad.
Den 24 år gamle kvinnen ble funnet død etter at det brøt ut brann i kjellerleiligheten paret leide i Lunden i Egersund 17. september i fjor. Allerede dagen etter ble ektemannen siktet i saken.
Mannen er tiltalt for drapet og for deretter å ha mishandlet sin avdøde kone ved å helle bensin eller tennvæske over henne og tenne på. Brannen som oppsto, førte til store brannskader.
Fra vitneboksen forklarte mannen at kona var mellom fire og seks uker på vei med deres felles barn, men at graviditeten ikke var planlagt.
– Vi ble derfor enige om å gå for abort, sa mannen i retten og forklarte at de egentlig ville vente med å få barn.
Han kom til Norge i 2015, mens kona bare hadde bodd i Norge i noen få måneder før hendelsen.
I retten nektet mannen for å ha begått drapet og sa at han ikke kjente til hvordan brannen i leiligheten startet, skriver Aftenbladet.
Kvinnen hadde omfattende hodeskader da hun ble funnet. Sakkyndige har tidligere konkludert med at skadene hun var påført, ikke er forenlig med at hun skal ha falt fra en høyde.
Det er satt av fire uker til rettssaken.
(©NTB)
Lørdag 9. november 2019
SNAKKER: Flere LO-topper steilet da sentrale Ap-profiler åpnet for å ta med MDG i regjering. Nå har MDG gått i dialog med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid.
Lørdag 9. november 2019
KAOS: Bilder av en skamklipt boliviansk borgermester går viralt. – De rasistiske trekkene i samfunnet har ikke forsvunnet under Morales, sier forsker.
Lørdag 9. november 2019
Striden rundt kulturredaktør Eivind Røssaak i 1996–97 handlet egentlig om andre ting enn hva som sto i avisa, mener tidligere Klassekampen- redaktør Paul Bjerke.
Lørdag 9. november 2019
• Morgenbladet trykket i går en nyhetssak og en kommentarartikkel av avisas kulturredaktør Ane Farsethås, som forsøker å finne en rød tråd mellom høyst ulike saker vi har publisert den siste tida: den svenske skribenten Jesus Alcalás essay...
Lørdag 9. november 2019
Heidundrende: Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi er vanskelig å legge fra seg – og et mørkt portrett av kunstneren som ung egoist.
Fredag 8. november 2019
SKURK: Donald Trump brukte presidentmakta til å konspirere mot sine politiske motstandere. Det er historien som nå kommer fram i riksrettshøringene.
Fredag 8. november 2019
Resetts bruk av anonyme skribenter gjør at redaktør Helge Lurås ikke har fått innpass i Norsk Redaktør­forening.
Fredag 8. november 2019
PRESSET: Trygderetten drukner i saker og har doblet saksbehandlingstida de siste årene. Nå må de forberede seg på en formidabel jobb om feilaktige Nav-saker skal behandles på nytt.
Fredag 8. november 2019
• Demokratene har for første gang på over 20 år vunnet full kontroll i delstatsforsamlingen i Virginia. I nabostaten Kentucky kan de få guvernøren. Demokratenes kandidat Andy Beshear oppnådde 49,2 prosent, mens republikanernes Matt Bevin...
Torsdag 7. november 2019
I FRONT: Utslippsgiganten Kina hegner om Parisavtalen i en ny klimapakt. Men handelskrigen kan føre til at økonomiske hensyn blir satt over klima.