Lørdag 19. oktober 2019
Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent
Tre runder før slutt er det kun tre poeng som skiller de fire øverste lagene i Allsvenskan. Midt i gullkampen står den norske AIK-spilleren Tarik Elyounoussi.
Publisert: 19 Oktober 08:00
Tre runder før slutt er det kun tre poeng som skiller de fire øverste lagene i Allsvenskan. Midt i gullkampen står den norske AIK-spilleren Tarik Elyounoussi.
Elyounoussi har allerede en serietittel med sin svenske klubb AIK etter at forrige sesong ble kronet med gull i Allsvenskan. Nå er den norske 31-åringen midt i en ny høydramatisk gullkamp.
Tre runder før slutt skiller det kun tre poeng mellom de fire øverste lagene. Malmö og Djurgården troner øverst med 59 poeng, Hammarby og AIK følger bak med 56.
– Det er fantastisk. For en nøytral supporter er dette morsomt. Det er tre runder igjen, og noen av klubbene skal møte hverandre før det er slutt. Det er helt åpent. Det gjør at interessen blir større og det kommer flere folk på tribunen. Jeg gleder meg til sesongavslutningen, sa den norske spissen til NTB før den nylig avsluttede landslagspausen.

GullkampTariks AIK møter Malmö av de øvrige gullkandidatene før regnskapet skal gjøres opp 2. november. Malmö skal i tillegg også møte Hammarby, mens Djurgården har det «ekleste» programmet igjen. De møter ingen av topp fire-lagene, men møter Norrköping (5.-plass, 50 poeng) borte i siste kamp.
Den første av de tre avgjørende kampene i gullkampen spilles søndag. Da spiller AIK borte mot Falkenberg (15.-plass), mens Hammarby og Malmö barker sammen i Stockholm. Dagen etter tar Djurgården turen til IFK Göteborg.

Kan bli flere år i SverigeElyounoussi, som er på utgående kontrakt i sin svenske klubb, forteller at han stortrives både i den svenske hovedstaden og at han ikke kan utelukke en forlengelse av kontrakten.
– Jeg trives godt, familien min gjør det samme, så vi skal ikke se bort fra at vi skriver en langtidskontrakt og blir i Stockholm.
– Men samtidig må jeg si at det er greit å høre hva andre har å si også, sier den norske landslagsspissen.
(©NTB)
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.
Tirsdag 19. november 2019
STEILE FRONTER: Hongkong-krisa synes stadig lenger unna en løsning. Demonstranter sier til Klassekampen at de vil fortsette å kjempe mot politiet.
Tirsdag 19. november 2019
Kildeutvalget vil stramme inn på medienes bruk av anonyme kilder. Forslaget kan gjøre det vanskeligere å skrive om metoo, mener redaktør.
Mandag 18. november 2019
• Hva vil vi egentlig med Nav? Skandalen der minst 48 mennesker ble feilaktig dømt for trygdesvindel ble offentlig kjent 28. oktober, og for hver stein Nav nå løfter opp og kikker under, dukker det opp nye saker som får antallet til å stige.
Mandag 18. november 2019
FN ER BEKYMRET: Bolivias nye regjering gir sikkerhetsstyrker rett til å drepe uten straff og truer journalister som driver «oppvigleri».
Mandag 18. november 2019
Matilda Gustavsson avslørte over­grepene til «kultur­profilen» Jean- Claude Arnault. – Anonyme kilder er nødvendig, men må ikke misbrukes, sier hun.
Mandag 18. november 2019
LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.
Lørdag 16. november 2019
– Hvis ikke skolen forteller historien om norsk kultur og litteratur, står andre krefter parat til å gjøre det, sier lærebokforfatter Mads Breckan Claudi.
Lørdag 16. november 2019
IKKE LETT: Boris Johnson skulle kapre en mengde arbeiderklasse­velgere for å sikre flertall for sin plan om brexit. En måned før valget ser det ikke ut til at han har fått det til.