Lørdag 19. oktober 2019
NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit
Den britiske statsministeren må be EU om en ny utsettelse av brexit. – Svært beklagelig sier NHO, som peker på faren ved at britene går ut av EU uten en avtale.
Publisert: 19 Oktober 17:24
Den britiske statsministeren må be EU om en ny utsettelse av brexit. – Svært beklagelig sier NHO, som peker på faren ved at britene går ut av EU uten en avtale.
Storbritannias statsminister Boris Johnson gikk på et nytt nederlag lørdag da Underhuset stemte for å utsette avtalen om brexit som han har forhandlet fram med EU.
– Det er svært beklagelig at det ikke ble en avklaring i dag på britenes uttreden av EU og EØS. Det er nå helt åpent om det blir «no deal» 31. oktober, en ny utsettelse eller om avtalen blir vedtatt i en senere avstemning, sier avdelingsdirektør for internasjonal avdeling Tore Myhre i NHO i en pressemelding.
Lørdagens avstemning medfører at Johnson må gjøre det han minst av alt ønsket, nemlig å be EU om en utsettelse av brexit innen midnatt natt til søndag. Etter avstemningen sa Johnson at han fortsatt vil gjøre alt han kan for at Storbritannia forlater EU 31. oktober.

– Det betyr at bedriftene fremdeles må belage seg på kaos og usikkerhet fremover, påpeker Myhre.
– NHO håper at det til slutt blir en avtale slik at Storbritannia går inn i overgangsordningen der alt fortsetter som før ut 2020. Men inntil avtalen er i boks, må bedriftene være forberedt på at britene går ut uten en avtale den 31. oktober. Vi anbefaler bedriftene å benytte seg av NHOs sjekkliste på NHO.no for å forberede seg på en «no deal», sier han.
(©NTB)
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.
Tirsdag 19. november 2019
STEILE FRONTER: Hongkong-krisa synes stadig lenger unna en løsning. Demonstranter sier til Klassekampen at de vil fortsette å kjempe mot politiet.
Tirsdag 19. november 2019
Kildeutvalget vil stramme inn på medienes bruk av anonyme kilder. Forslaget kan gjøre det vanskeligere å skrive om metoo, mener redaktør.
Mandag 18. november 2019
• Hva vil vi egentlig med Nav? Skandalen der minst 48 mennesker ble feilaktig dømt for trygdesvindel ble offentlig kjent 28. oktober, og for hver stein Nav nå løfter opp og kikker under, dukker det opp nye saker som får antallet til å stige.
Mandag 18. november 2019
FN ER BEKYMRET: Bolivias nye regjering gir sikkerhetsstyrker rett til å drepe uten straff og truer journalister som driver «oppvigleri».
Mandag 18. november 2019
Matilda Gustavsson avslørte over­grepene til «kultur­profilen» Jean- Claude Arnault. – Anonyme kilder er nødvendig, men må ikke misbrukes, sier hun.
Mandag 18. november 2019
LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.
Lørdag 16. november 2019
– Hvis ikke skolen forteller historien om norsk kultur og litteratur, står andre krefter parat til å gjøre det, sier lærebokforfatter Mads Breckan Claudi.
Lørdag 16. november 2019
IKKE LETT: Boris Johnson skulle kapre en mengde arbeiderklasse­velgere for å sikre flertall for sin plan om brexit. En måned før valget ser det ikke ut til at han har fått det til.