Fredag 18. oktober 2019
SOHR: Fem sivile drept i tyrkisk luftangrep
Fem sivile er drept i et tyrkisk luftangrep ved byen Ras al-Ain i Nord-Syria, melder en eksilgruppe, bare timer etter at Tyrkia gikk med på en pause i kampene.
Publisert: 18 Oktober 13:02
Fem sivile er drept i et tyrkisk luftangrep ved byen Ras al-Ain i Nord-Syria, melder en eksilgruppe, bare timer etter at Tyrkia gikk med på en pause i kampene.
Angrepet rammet landsbyen Bab al-Kheir, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
En talsmann for kurdiske styrker anklager Tyrkia for å bryte det USA torsdag omtalte som en våpenhvile.
– Til tross for avtalen om å stanse kampene, har luft- og artilleriangrepene fortsatt å ramme stillingene til krigere, sivile boligområder og sykehuset i Ras al-Ain, sier Mustafa Bali.
Ras al-Ain er blitt åsted for voldsomme kamper mellom syriskkurdisk milits og tyrkiskallierte syriske opprørere etter at Tyrkia innledet en større militæroperasjon mot den nordøstlige delen av Syria i forrige uke.
Onsdag kunngjorde USA at Tyrkia hadde gått med på en våpenhvile som skulle vare i 120 timer. Premisset var at kurdisk milits skulle trekke seg tilbake fra den drøyt tre mil brede «sikkerhetssonen» som Tyrkia vil etablere på syrisk territorium langs grensen til Tyrkia.
Den tidligere USA-støttede SDF-militsen, der den kurdiske YPG-militsen er største fraksjon, varslet at den gikk med på avtalen.
SDF har insistert på at avtalen kun gjelder et mindre område der det har vært harde kamper de siste dagene.
Også USA har erkjent at avtalen kun gjelder en mindre del av territoriene som Tyrkia ønsker å innta, melder Reuters.
(©NTB)
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.
Tirsdag 19. november 2019
STEILE FRONTER: Hongkong-krisa synes stadig lenger unna en løsning. Demonstranter sier til Klassekampen at de vil fortsette å kjempe mot politiet.
Tirsdag 19. november 2019
Kildeutvalget vil stramme inn på medienes bruk av anonyme kilder. Forslaget kan gjøre det vanskeligere å skrive om metoo, mener redaktør.
Mandag 18. november 2019
• Hva vil vi egentlig med Nav? Skandalen der minst 48 mennesker ble feilaktig dømt for trygdesvindel ble offentlig kjent 28. oktober, og for hver stein Nav nå løfter opp og kikker under, dukker det opp nye saker som får antallet til å stige.
Mandag 18. november 2019
FN ER BEKYMRET: Bolivias nye regjering gir sikkerhetsstyrker rett til å drepe uten straff og truer journalister som driver «oppvigleri».
Mandag 18. november 2019
Matilda Gustavsson avslørte over­grepene til «kultur­profilen» Jean- Claude Arnault. – Anonyme kilder er nødvendig, men må ikke misbrukes, sier hun.
Mandag 18. november 2019
LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.
Lørdag 16. november 2019
– Hvis ikke skolen forteller historien om norsk kultur og litteratur, står andre krefter parat til å gjøre det, sier lærebokforfatter Mads Breckan Claudi.
Lørdag 16. november 2019
IKKE LETT: Boris Johnson skulle kapre en mengde arbeiderklasse­velgere for å sikre flertall for sin plan om brexit. En måned før valget ser det ikke ut til at han har fått det til.