Fredag 18. oktober 2019
Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass
Nettstedet football-rankings har regnet på de ulike nasjonenes sjanse til å bli EM-klare i fotball, og Norges sjanser er redusert etter oktoberkampene.
Publisert: 18 Oktober 06:51
Nettstedet football-rankings har regnet på de ulike nasjonenes sjanse til å bli EM-klare i fotball, og Norges sjanser er redusert etter oktoberkampene.
Muligheten til å bli EM-klar allerede i høst vurderes ikke overraskende som nesten borte etter at det ble uavgjort både mot Spania og Romania. Før de kampene ble den sjansen regnet til vel 10 prosent. Nå er den på 0,29 prosent.
Det er fordi ett av mange resultater som må oppfylles for at Norge kan bli gruppetoer er at Sverige taper hjemme for Færøyene. Det er nesten utenkelig.
Norges mulighet til å bryte 20 års sluttspilltørke er nasjonsligaomspillet i mars. Der er det nå nesten sikkert at Lars Lagerbäcks lag møter Serbia hjemme i semifinale, men football-rankings har gjennom sin sannsynlighetsberegning liten tro på at det blir norsk jubel.
Norge levnes bare 35,8 prosent sjanse til å vinne semifinalen og 24,0 prosent sjanse til å vinne både semifinale og finale og dermed bli EM-klar.

Undervurdert?Serbia er et sterkere lag enn EM-kvalifiseringsresultatene tyder på, men likevel er det litt rart at Norge ikke tilkjennes større mulighet til å vinne all den tid kampen skal spilles på Ullevaal stadion. Der er Norge ubeseiret under Lagerbäcks ledelse, i 13 kamper totalt (8 seirer, 5 uavgjorte). Når nasjonsligasemifinalen spilles vil Norge etter alt å dømme ha en rekke på 15 hjemmekamper uten tap (inkludert Per-Mathias Høgmos siste hjemmekamp i 2016 og novemberkampen mot Færøyene).
Serbia tilkjennes av football-rankings.com 62,3 prosent sjanse til å ta seg videre fra omspillssemifinalen og 45,9 prosent sjanse til å bli EM-klar.
Kanskje spiller Norges svake statistikk i mars måned inn. Forrige gang Norge vant en viktig kamp i mars var i 1999. Fire uavgjorte og sju tap er fasit siden da.

Sist i NordenNorge er det nordiske lag som innrømmes minst mulighet til å få være med i sluttspillet. Slik er utsiktene: Finland 99,4 prosent, Sverige 94,3 prosent, Danmark 89,2 prosent, Island 24,5 prosent, Norge 24,3 prosent.
Trøsten er at 17 europeiske lag, deriblant Hellas (europamester for 15 år siden) har 0 prosent sjanse til å få være med på fotballfesten neste sommer. Da høres ikke 24,3 så ille ut i forhold.
(©NTB)
Fredag 22. november 2019
NY INFO: Anniken Hauglie (H) sa til Stortinget at hun først etter sommeren i år fikk beskjed om omfanget av uriktige Nav-dommer. En e-post viser at hun ble varslet allerede i fjor.
Fredag 22. november 2019
Tiril Broch Aakre og Trude Lorentzen har begge skrevet om sine mødres selvmord, men i hver sin sjanger. – I dag ville jeg trolig valgt romanen, sier Lorentzen.
Fredag 22. november 2019
RADIKAL: Jeremy Corbyn har allerede flyttet Labour mot venstre. Nå går han til angrep på arven fra den konservative statsministeren Margaret Thatcher.
Fredag 22. november 2019
• Alle partiene på rødgrønn side har nå presentert sine alternative budsjetter. Det er forskjeller og uenigheter – for eksempel mellom MDG og Sp i avgiftspolitikken – likevel trer det fram et tydelig felles verdigrunnlag. Det tydeligste...
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.