Fredag 18. oktober 2019
Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen
Bulgarias landslagssjef i fotball, Krasimir Balakov, sa fredag opp jobben. Det skjer bare dager etter 0-6-tapet for England som ble overskygget av rasisme.
Publisert: 18 Oktober 18:10
Bulgarias landslagssjef i fotball, Krasimir Balakov, sa fredag opp jobben. Det skjer bare dager etter 0-6-tapet for England som ble overskygget av rasisme.
Balakov tok over jobben i mai. Under et halvt år senere er han altså ferdig. Han leverte inn oppsigelsen fredag.
– Jeg sa at dersom jeg er problemet med bulgarsk fotball, så leverer jeg inn oppsigelsen. Det er ingen vei tilbake. Jeg vil krysse fingrene for den neste treneren. Rasismeepisoden i kampen mot England fikk begeret til å renne over, sier Balakov.
Bulgaria står uten seier så langt i EM-kvalifiseringen. Til nå har de fire tap og tre uavgjort. Mandag denne uken ble det et forsmedelig 0-6-tap hjemme mot England. Kampen blir imidlertid først og fremst husket for at hjemmesupporterne laget apelyder mot de mørkhudede spillerene på det engelske landslaget.
Kampen ble avbrutt to ganger av kampens dommer i 1. omgang på grunn av publikums rasistiske tilrop mot de engelske spillerne. I tillegg viser bilder fra kampen at flere bulgarske tilhengere gjorde nazihilsen under kampen.
Episoden har fra før ført til at Bulgarias fotballpresident Borislav Mihajlov trakk seg. Onsdag gikk Balakov ut og beklaget til England.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.