Onsdag 16. oktober 2019
Fana sjokkerte Storhamar
Storhamar tapte sesongens første eliteseriekamp i håndball da Fana gjestet Hedmark onsdag kveld. Bortelaget vant overraskende 27-26.
Publisert: 16 Oktober 19:27
Storhamar tapte sesongens første eliteseriekamp i håndball da Fana gjestet Hedmark onsdag kveld. Bortelaget vant overraskende 27-26.
Få hadde ventet at Fana skulle ha sjanse mot et Storhamar-lag som hadde åpnet sesongen med seks strake seirer. Men anført av 19-åringen Christine Karlsen Alver gikk Fana rett i strupen på storlaget.
Gjestene ledet flere ganger med to og tre mål i første omgang, og de fikk med seg en 16-15-ledelse til pause. I starten av annen omgang scoret Fana tre på rappen, og det la mye av grunnlaget for sjokkseieren.
Samtidig ble det spenning helt til siste kast. Storhamar reduserte to ganger på slutten, og Fana tok timeout 37 sekunder før slutt. Gjestene klarte å holde unna og vant med ett mål.
Alver scoret åtte mål for Fana og ble med det mestscorende i kampen. For Storhamar scoret Ellen Marie Folkvord seks ganger.
Samtidig tok tabelltreer Byåsen en oppskriftsmessig seier hjemme mot Gjerpen. Patrycja Swierzewska ble toppscorer for vertene med sju mål i 28-14-triumfen.
Dermed er Byåsen oppe på samme poengsum som ligatoer Storhamar; tolv poeng fra sju kamper.
(©NTB)
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.
Tirsdag 19. november 2019
STEILE FRONTER: Hongkong-krisa synes stadig lenger unna en løsning. Demonstranter sier til Klassekampen at de vil fortsette å kjempe mot politiet.
Tirsdag 19. november 2019
Kildeutvalget vil stramme inn på medienes bruk av anonyme kilder. Forslaget kan gjøre det vanskeligere å skrive om metoo, mener redaktør.
Mandag 18. november 2019
• Hva vil vi egentlig med Nav? Skandalen der minst 48 mennesker ble feilaktig dømt for trygdesvindel ble offentlig kjent 28. oktober, og for hver stein Nav nå løfter opp og kikker under, dukker det opp nye saker som får antallet til å stige.
Mandag 18. november 2019
FN ER BEKYMRET: Bolivias nye regjering gir sikkerhetsstyrker rett til å drepe uten straff og truer journalister som driver «oppvigleri».
Mandag 18. november 2019
Matilda Gustavsson avslørte over­grepene til «kultur­profilen» Jean- Claude Arnault. – Anonyme kilder er nødvendig, men må ikke misbrukes, sier hun.
Mandag 18. november 2019
LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.
Lørdag 16. november 2019
– Hvis ikke skolen forteller historien om norsk kultur og litteratur, står andre krefter parat til å gjøre det, sier lærebokforfatter Mads Breckan Claudi.
Lørdag 16. november 2019
IKKE LETT: Boris Johnson skulle kapre en mengde arbeiderklasse­velgere for å sikre flertall for sin plan om brexit. En måned før valget ser det ikke ut til at han har fått det til.