Onsdag 16. oktober 2019
Statsministeren hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!
Statsminister Erna Solberg (H) er dypt takknemlig for at kronprinsesse Mette-Marit trosser sykdom for å stå på for norsk litteratur.
Publisert: 16 Oktober 05:30
Statsminister Erna Solberg (H) er dypt takknemlig for at kronprinsesse Mette-Marit trosser sykdom for å stå på for norsk litteratur.
– Fabelaktig, er statsministerens kommentar til at Mette-Marit den siste uken har reist gjennom Tyskland med et heseblesende program for å fronte norsk litteratur – og det til tross for lungesykdommen.
Tirsdag kveld møttes de to under åpningsseremonien for bokmessen i Frankfurt, hvor Norge er æresgjest. Da hadde Mette-Marit vært i Tyskland i flere dager allerede, med arrangementer både i Düsseldorf, Berlin og Köln. Og ikke minst boktoget som hun ankom Frankfurt i, sammen med 19 forfattere.
– For det første har kronprinsessen et genuint engasjement for litteratur. For det andre, så reiser hun rundt selv om hun er syk, stiller opp og gjør det hun kan. Jeg synes det er helt fantastisk at hun gjør det, sier statsministeren.
Solberg vedgår at hun neppe hadde klart å fronte norsk litteratur like bra selv.
– Kongefamilien gir jo glamour. Ingen politikere eller kulturministre eller statsministre hadde gitt den samme glamouren som drahjelp. Det sier også hvor viktig det er å kunne utnytte det potensialet som vår kongefamilie har utenlands. Mette-Marit gjør en kjempejobb, sier Solberg.
NB! Kronprinsen har også vært med på litteraturturneen i Tyskland den siste uken, men først og fremst som støttespiller og vikar når det har blitt for mye å gjøre for kronprinsessen.
(©NTB)
Lørdag 9. november 2019
SNAKKER: Flere LO-topper steilet da sentrale Ap-profiler åpnet for å ta med MDG i regjering. Nå har MDG gått i dialog med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid.
Lørdag 9. november 2019
KAOS: Bilder av en skamklipt boliviansk borgermester går viralt. – De rasistiske trekkene i samfunnet har ikke forsvunnet under Morales, sier forsker.
Lørdag 9. november 2019
Striden rundt kulturredaktør Eivind Røssaak i 1996–97 handlet egentlig om andre ting enn hva som sto i avisa, mener tidligere Klassekampen- redaktør Paul Bjerke.
Lørdag 9. november 2019
• Morgenbladet trykket i går en nyhetssak og en kommentarartikkel av avisas kulturredaktør Ane Farsethås, som forsøker å finne en rød tråd mellom høyst ulike saker vi har publisert den siste tida: den svenske skribenten Jesus Alcalás essay...
Lørdag 9. november 2019
Heidundrende: Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi er vanskelig å legge fra seg – og et mørkt portrett av kunstneren som ung egoist.
Fredag 8. november 2019
SKURK: Donald Trump brukte presidentmakta til å konspirere mot sine politiske motstandere. Det er historien som nå kommer fram i riksrettshøringene.
Fredag 8. november 2019
Resetts bruk av anonyme skribenter gjør at redaktør Helge Lurås ikke har fått innpass i Norsk Redaktør­forening.
Fredag 8. november 2019
PRESSET: Trygderetten drukner i saker og har doblet saksbehandlingstida de siste årene. Nå må de forberede seg på en formidabel jobb om feilaktige Nav-saker skal behandles på nytt.
Fredag 8. november 2019
• Demokratene har for første gang på over 20 år vunnet full kontroll i delstatsforsamlingen i Virginia. I nabostaten Kentucky kan de få guvernøren. Demokratenes kandidat Andy Beshear oppnådde 49,2 prosent, mens republikanernes Matt Bevin...
Torsdag 7. november 2019
I FRONT: Utslippsgiganten Kina hegner om Parisavtalen i en ny klimapakt. Men handelskrigen kan føre til at økonomiske hensyn blir satt over klima.