Tirsdag 15. oktober 2019
Fiskekvotene redusert i Østersjøen
EU-landene ble mandag kveld enige om å redusere fiskekvotene i Østersjøen, hvor torskebestanden er truet.
Publisert: 15 Oktober 02:28
EU-landene ble mandag kveld enige om å redusere fiskekvotene i Østersjøen, hvor torskebestanden er truet.
EU-kommisjonen la i forkant av mandagens møte fram et forslag om å redusere neste års fiskekvoter, der sild- og torskekvotene i den vestlige delen av Østersjøen skal reduseres henholdsvis med 68 og 71 prosent.
Nedgangen i Danmarks fiskekvote blir imidlertid mindre enn det kommisjonen la opp til. For Danmarks del betyr det at torskekvoten blir redusert med 60 prosent og sildekvoten blir redusert med 65 prosent, opplyser det danske miljø- og matdepartementet mandag kveld.
Fiskebestanden i Østersjøen er under sterkt press, og flere steder står den i fare for å forsvinne. I juli forbød EU-kommisjonen kommersiell fangst av torsk i store deler av Østersjøen resten av året fordi arten er «sterkt truet».
(©NTB)
Fredag 22. november 2019
NY INFO: Anniken Hauglie (H) sa til Stortinget at hun først etter sommeren i år fikk beskjed om omfanget av uriktige Nav-dommer. En e-post viser at hun ble varslet allerede i fjor.
Fredag 22. november 2019
Tiril Broch Aakre og Trude Lorentzen har begge skrevet om sine mødres selvmord, men i hver sin sjanger. – I dag ville jeg trolig valgt romanen, sier Lorentzen.
Fredag 22. november 2019
RADIKAL: Jeremy Corbyn har allerede flyttet Labour mot venstre. Nå går han til angrep på arven fra den konservative statsministeren Margaret Thatcher.
Fredag 22. november 2019
• Alle partiene på rødgrønn side har nå presentert sine alternative budsjetter. Det er forskjeller og uenigheter – for eksempel mellom MDG og Sp i avgiftspolitikken – likevel trer det fram et tydelig felles verdigrunnlag. Det tydeligste...
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.