Tirsdag 15. oktober 2019
Rumensk avis: – Norge er redd for barn
«Norge er redd for barn», skriver avisen Gazeta Sporturilor med en latter-emoji og rapporterer at Norge vil vurdere å gå av banen ved tribunerasisme fra barna.
Publisert: 15 Oktober 19:52
«Norge er redd for barn», skriver avisen Gazeta Sporturilor med en latter-emoji og rapporterer at Norge vil vurdere å gå av banen ved tribunerasisme fra barna.
Det er skjerpede fronter før EM-kvalifiseringskampen i Bucuresti tirsdag kveld, der 30.000 rumenske barn vil utgjøre storparten av publikum.
Romania ble egentlig dømt av UEFA til å spille kampen uten tilskuere, som følge av flere tilfeller av tribunerasisme i landskamper. Hjemmelaget utnytter imidlertid et punkt i UEFA-reglementet som åpner for å fylle tribunene med barn i stedet.
Norge har fått en beklagelse fra UEFA fordi forbundet ikke informerte om dette. De norske fikk først søndag bekreftet at det ikke blir tomme tribuner likevel.
Lars Lagerbäck sa mandag at han er overrasket over regelen som åpner for at det likevel blir velfylte tribuner og synes den er merkelig. Han varslet sterke norske reaksjoner på eventuelle rasistiske tilrop fra tribunen under kampen. Antydningen er tatt ille opp i rumenske medier, deriblant Gazeta Sporturilor.
Flere mener at antydningen om rasisme fra barna er «merkelig».
– 100 prosent, svarte Romanias landslagssjef Cosmin Contra kort da han spurte hvor sikker han er på at barna oppfører seg ordentlig.
Da norske journalister ankom stadion i Bucuresti, var det lange køer av barn med voksne ledsagere utenfor Arena Nationala. I oppkjøringen til kampen viste rumensk TV bilder av svært unge barn på tribunen, med både norske og rumenske flagg i hendene.
Mandag ble EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og England stoppet to ganger på grunn av tribunerasisme. Stoppes en kamp tre ganger, avbrytes den for godt.

(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.