Mandag 14. oktober 2019
Fem pågrepet etter Paris-angrep
Fem bekjente av 45-åringen som knivstakk og drepte fire politiansatte i Paris, er pågrepet, mistenkt for medvirkning.
Publisert: 14 Oktober 10:41
Fem bekjente av 45-åringen som knivstakk og drepte fire politiansatte i Paris, er pågrepet, mistenkt for medvirkning.
Mickael Harpon, som jobbet ved IT-avdelingen i Paris-politiets hovedkvarter, ble skutt og drept etter å ha drept fire kollegaer 3. oktober. Knivangrepet etterforskes som en mulig terrorhandling.
45-åringen, som opprinnelig kom fra Martinique i Karibia, begynte å jobbe i politiet i 2003. Han konverterte til islam for ti år siden og ble ifølge venner og bekjente stadig mer radikal. I 2015 uttrykte han blant annet støtte til terrorangrepet mot det franske satirebladet Charlie Hebdo.
Mandag meldte Radio France og flere andre medier at fem bekjente av Harpon er pågrepet under politiaksjoner mot tre ulike adresser nord i Paris.
Det er ikke kjent hvem de pågrepne er, men ifølge franske medier hadde Harpon kontakter i ytterliggående salafistmiljøer.
(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.