Mandag 14. oktober 2019
Avis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria
Russiske fly bombet i løpet av 12 timer fire sykehus i opprørskontrollerte områder i Syria i mai, ifølge New York Times.
Publisert: 14 Oktober 02:00
Russiske fly bombet i løpet av 12 timer fire sykehus i opprørskontrollerte områder i Syria i mai, ifølge New York Times.
Angrepene som avisen har knyttet til Russland, er fra russiske radioopptak, logger fra flyspottere og øyevitnebeskrivelser. De skriver at angrepene er en del av et større mønster av angrep mot sykehus som kontrolleres av president Bashar al-Assads motstandere.
Angrepene ble utført i løpet av 12 timer fra 5. mai, ifølge avisen.
Samtlige av sykehusene hadde oppgitt sine koordinater til FN for at de kunne settes opp på en lite over mål som ikke skulle angripes.
I august åpnet FNs generalsekretær António Guterres en etterforskning av sykehusbombingene. Etterforskningen som fortsatt pågår, skal finne ut hvorfor sykehusene som frivillig oppga sine koordinater, som ble gitt til Russland og andre involverte for å hindre at de ble angrepet, likevel ble angrepet.
Minst 916 helsearbeidere har blitt drept i Syria siden 2011, ifølge organisasjonen Physicians for Human Rights.
(©NTB)
Lørdag 9. november 2019
SNAKKER: Flere LO-topper steilet da sentrale Ap-profiler åpnet for å ta med MDG i regjering. Nå har MDG gått i dialog med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid.
Lørdag 9. november 2019
KAOS: Bilder av en skamklipt boliviansk borgermester går viralt. – De rasistiske trekkene i samfunnet har ikke forsvunnet under Morales, sier forsker.
Lørdag 9. november 2019
Striden rundt kulturredaktør Eivind Røssaak i 1996–97 handlet egentlig om andre ting enn hva som sto i avisa, mener tidligere Klassekampen- redaktør Paul Bjerke.
Lørdag 9. november 2019
• Morgenbladet trykket i går en nyhetssak og en kommentarartikkel av avisas kulturredaktør Ane Farsethås, som forsøker å finne en rød tråd mellom høyst ulike saker vi har publisert den siste tida: den svenske skribenten Jesus Alcalás essay...
Lørdag 9. november 2019
Heidundrende: Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi er vanskelig å legge fra seg – og et mørkt portrett av kunstneren som ung egoist.
Fredag 8. november 2019
SKURK: Donald Trump brukte presidentmakta til å konspirere mot sine politiske motstandere. Det er historien som nå kommer fram i riksrettshøringene.
Fredag 8. november 2019
Resetts bruk av anonyme skribenter gjør at redaktør Helge Lurås ikke har fått innpass i Norsk Redaktør­forening.
Fredag 8. november 2019
PRESSET: Trygderetten drukner i saker og har doblet saksbehandlingstida de siste årene. Nå må de forberede seg på en formidabel jobb om feilaktige Nav-saker skal behandles på nytt.
Fredag 8. november 2019
• Demokratene har for første gang på over 20 år vunnet full kontroll i delstatsforsamlingen i Virginia. I nabostaten Kentucky kan de få guvernøren. Demokratenes kandidat Andy Beshear oppnådde 49,2 prosent, mens republikanernes Matt Bevin...
Torsdag 7. november 2019
I FRONT: Utslippsgiganten Kina hegner om Parisavtalen i en ny klimapakt. Men handelskrigen kan føre til at økonomiske hensyn blir satt over klima.