Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Kollektivister: Dedikasjon, glede og forelskelse i hverandre og prosjekt, slik begrunner Big Thief bandets genuine sound.

Gruppedynamitt

FORMASJON: Big Thief i samtale med Musikkmagasinet før photo shoot-en under Øyafestivalen i Tøyenparken i august, der de framførte mye av nye «Two Hands». Christopher Olssøn

Å være i rockeband krever at man kan kunsten å bli venner og vet hvordan beholde vennskapet. Dette ifølge de stigende stjernene i Big Thief, ute med sin andre prima indiefolkplate av året.

De står hverandre nær, de fire følsomme indiefolkrockerne i Big Thief. Det er noe i måten de lener seg mot hverandre på, i de tette akkordene, i hvordan de konsentrerte blikkene søker mer mot makkeren til siden enn ut mot publikum. Den amerikanske kvartetten spiller seg tett på hverandre og tett på sangene sine der de står på Øyafestivalens nest største scene. De ferske låtene, de som den gang ennå ikke var utgitt, går raskt inn under huden, inn til beinet. Både rent låtteknisk og i møte med oss som står i gressbakken denne tidlige fredagsettermiddagen midt i august, med Oslo-sommeren på hell.