Torsdag 10. oktober 2019
Stadig flere amerikanere støtter arbeidet med riksrett for Trump
Det amerikanske folk følger den gryende riksrettsprosessen med stigende interesse, viser ferske målinger. Men en mulig tiltale mot president Trump splitter.
Publisert: 10 Oktober 10:40
Det amerikanske folk følger den gryende riksrettsprosessen med stigende interesse, viser ferske målinger. Men en mulig tiltale mot president Trump splitter.
Flere målinger som lodder stemningen, er tatt opp etter at lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, varslet at granskingen formelt er startet. Målingene viser at mange har endret holdning.
Prosessen er i en tidlig og undersøkende fase, og stadig flere mener at dette arbeidet må gå sin gang. Granskingen gjelder Trumps kontakt med den ukrainske regjering for å avdekke forhold som kan svekke den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden.
En måling fra Washington Post-Schar School fra tidlig oktober viser at 58 prosent støtter selve granskingsprosessen, mens 49 prosent også støtter et neste skritt mot riksrettstiltale.
Det er flertall i flere målinger for å fortsette undersøkelsene om hvorvidt Trumps brøt sin embetsed som president ved å be en utenlandsk statsleder om slik assistanse.
Men opinionen er stadig sterkt splittet i synet på om presidenten faktisk skal stilles for riksrett og eventuelt fjernes fra stillingen. Helt programmessig følger holdningen partilinjene.
n måling offentliggjort av Fox News viser imidlertid at 51 prosent vil ha Trump stilt for riksrett og fjernet, opp fra 42 prosent i juli.
Målingene viser også ganske stabil oppslutning på 40 prosent for presidenten og hans utøvelse av embetet, slik de har gjort gjennom hele hans periode.
(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.