Torsdag 10. oktober 2019
Krever stans i Tyrkias Syria-offensiv
De fem europeiske medlemslandene i FNs sikkerhetsråd ber Tyrkia stanse offensiven mot kurderne i Syria.
Publisert: 10 Oktober 22:28
De fem europeiske medlemslandene i FNs sikkerhetsråd ber Tyrkia stanse offensiven mot kurderne i Syria.
– Vi er dypt bekymret over den tyrkiske militæroperasjonen i det nordøstlige Syria, skriver de fem medlemslandene Belgia, Frankrike, Polen, Storbritannia og Tyskland i en felles uttalelse etter et hastemøte i Sikkerhetsrådet torsdag.
– Vi ber Tyrkia om å stanse den ensidige militæraksjonen ettersom vi mener det ikke vil bidra til å løse Tyrkias underliggende sikkerhetsbekymringer, skriver de fem landene videre.
På torsdagen hastemøte i Sikkerhetsrådet klarte ikke de fem europeiske landene å få med seg de øvrige medlemmer av rådet til å støtte uttalelsen, ifølge FN-diplomater.
Ifølge en diplomatkilde vurderer USA å slutte seg til de fem europeiske landene på et senere tidspunkt i Sikkerhetsrådet men at teksten slik den er nå ikke er vag nok til å unngå motstand fra Russland.
USAs FN-ambassadør Kelly Craft sier i en uttalelse at dersom Tyrkia ikke beskytter sårbare befolkninger eller ikke kan garanterer at IS hindres i å utnytte muligheten til å bygge seg opp igjen, så vil det få konsekvenser.

(©NTB)
Fredag 21. februar 2020
– Vi vil ha en eier som satser på journalistikken, sier Joel Jonsson, tillitsvalgt i Hall Media. Polaris og Amedia er i budkamp om det kriserammede konsernet.
Fredag 21. februar 2020
• Bare dager før demokrater i delstaten Iowa skulle stemme over hvem som skal bli partiets kandidat til presidentvalget i USA i november, trykket The New York Times artikkelen «Bernie Sanders and His Internet Army» (Bernie Sanders og hans...
Fredag 21. februar 2020
RYSTES: Onsdagens terror i den tyske byen Hanau føyer seg inn i en lang rekke høyreekstreme angrep de siste åra.
Fredag 21. februar 2020
OPPMYKNING: Høyesterettsdommer Karin Bruzelius vil fjerne abortnemndene. Hun foreslår at kvinnen skal ta beslutningen sammen med fastlegen.
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.
Torsdag 20. februar 2020
TRUET: FN prøver å holde Genève-forhandlingene i gang etter at havna i Tripoli ble angrepet tirsdag.
Torsdag 20. februar 2020
• Hvordan blir folk deltakere i demokratiet? Ofte er utgangspunktet en helt konkret sak de engasjerer seg i og organiserer seg for å fremme. Noen samler seg i grupper på sosiale medier, hvor de møter likesinnede og deler informasjon. Slike...
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.