Torsdag 10. oktober 2019
Krever stans i Tyrkias Syria-offensiv
De fem europeiske medlemslandene i FNs sikkerhetsråd ber Tyrkia stanse offensiven mot kurderne i Syria.
Publisert: 10 Oktober 22:28
De fem europeiske medlemslandene i FNs sikkerhetsråd ber Tyrkia stanse offensiven mot kurderne i Syria.
– Vi er dypt bekymret over den tyrkiske militæroperasjonen i det nordøstlige Syria, skriver de fem medlemslandene Belgia, Frankrike, Polen, Storbritannia og Tyskland i en felles uttalelse etter et hastemøte i Sikkerhetsrådet torsdag.
– Vi ber Tyrkia om å stanse den ensidige militæraksjonen ettersom vi mener det ikke vil bidra til å løse Tyrkias underliggende sikkerhetsbekymringer, skriver de fem landene videre.
På torsdagen hastemøte i Sikkerhetsrådet klarte ikke de fem europeiske landene å få med seg de øvrige medlemmer av rådet til å støtte uttalelsen, ifølge FN-diplomater.
Ifølge en diplomatkilde vurderer USA å slutte seg til de fem europeiske landene på et senere tidspunkt i Sikkerhetsrådet men at teksten slik den er nå ikke er vag nok til å unngå motstand fra Russland.
USAs FN-ambassadør Kelly Craft sier i en uttalelse at dersom Tyrkia ikke beskytter sårbare befolkninger eller ikke kan garanterer at IS hindres i å utnytte muligheten til å bygge seg opp igjen, så vil det få konsekvenser.

(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.