Torsdag 10. oktober 2019
CNN: Alle kinesiske NBA-partnere dropper amerikansk basket
Alle NBAs offisielle samarbeidspartnere i Kina har kuttet basketligaen som en het potet, etter kontroversen om Houston Rockets-direktørens Hongkong-tweet.
Publisert: 10 Oktober 02:58
Alle NBAs offisielle samarbeidspartnere i Kina har kuttet basketligaen som en het potet, etter kontroversen om Houston Rockets-direktørens Hongkong-tweet.
Det skriver CNN onsdag , som har gått gjennom pressemeldinger fra medier og alle de elleve selskapene i Kina som står på NBA Chinas liste over offisielle partnere. Av uttalelsene framgår det at det er foreløpig kroken på døra for den nordamerikanske basketligaen.
– Kjemp for frihet. Støtt Hongkong, skrev Houston Rockets' sportsdirektør Daryl Morey i helga. Tweeten ble senere slettet, og Houston Rockets forsøkte å begrense skaden av de negative reaksjonene, både Kinas reaksjoner og kritiske røster i USA som anklaget NBA og laget for å gi etter for Kina.
Det har tydeligvis ikke hjulpet på reaksjonen fra kinesisk side.
Onsdag ble plakater som reklamerer for forhåndskampen mellom Los Angeles Lakers og Brooklyn Nets i Shanghai torsdag fjernet i byen. NBA utsatte onsdag pressetreffene i Shanghai for lagene, etter den kinkige situasjonen som er oppstått. Det er nå usikkert om kampen i det hele tatt vil bli spilt.
(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.