Torsdag 10. oktober 2019
Seiersrekkene fortsetter for Frisk Asker og Stavanger
Verken Frisk Asker eller Stavanger Oilers har avgitt poeng i eliteserien i ishockey denne sesongen. Torsdag vant de mot henholdsvis Stjernen og Lillehammer.
Publisert: 10 Oktober 21:27
Verken Frisk Asker eller Stavanger Oilers har avgitt poeng i eliteserien i ishockey denne sesongen. Torsdag vant de mot henholdsvis Stjernen og Lillehammer.
Asker-laget havnet bakpå i begynnelsen av den andre perioden, men snudde og vant 6-3. Stavanger hadde full kontroll da de kjørte over Lillehammer og vant 7-3.
Lagene fortsetter dermed den glimrende sesongstarten. De har begge åtte seire på åtte kamper, men Oilers leder eliteserien med bedre målforskjell.
Dermed ligger alt til rette for en knalltøff duell om gullet denne sesongen. Lagene møter hverandre 29. oktober.

DrømmestartCirka ett og et halvt minutt var spilt da Dan Kissel sendte Stavanger i ledelsen. Mål av David Morley sørget for 2-0-ledelse etter den første perioden. Og nettopp Morley skulle være en av dagens store menn i Stavanger.
Canadieren scoret hattrick mot Lillehammer etter å ha satt inn både 5-1 og 6-2.
En annen som var i storform for hjemmelaget var Mathias Trettenes. I tillegg til å score ett mål, var han involvert i fem andre scoringer i det som ble en behagelig kveld for serielederen.

Frisk snudde og vantDen regjerende sluttspillmesteren Frisk Asker måtte derimot slite en stund. Etter at Hampus Gustafsson hadde gitt gjestene ledelsen i overtall i slutten av den første perioden, snudde hjemmelaget i Fredrikstad.
Mål av både Andrew O'Brien og David Hallström i løpet av tre minutter sørget for 2-1-ledelse til Stjernen. Gleden skulle bli kortvarig. Et drøyt minutt senere utlignet Anders Bastiansen til 2-2 for gjestene.
Scoringer av Victor Björkung og Fredrik Jacobsen sørget for 4-2-ledelse til Asker-laget etter endt mellomperiode. Alexandre Lavoie la på til 5-2 i den tredje perioden. Braden Christoffer reduserte senere til 3-5 for hjemmelaget. Det ble riktignok ikke noe spenning, for like etter sto det 6-3.

Vålerenga med kontroll11 minutter var spilt på Grünerløkka da Kalle Ekelund sendte Vålerenga i ledelsen i byderbyet mot Grüner. Ole Setsaas utlignet for vertene før den første perioden var ferdig, men i mellomperioden skulle det bli tungt for hjemmelaget.
Vålerenga økte til 4-1 i løpet av de første drøye tolv og et halvt minuttene. Hjemmelaget slo tilbake like etter, før Daniel Sørvik satte inn 5-2. Fem minutter før slutt i den tredje perioden fastsatte Magnus Henriksen sluttresultatet til 6-2.
Vålerenga passerer dermed rivalen Storhamar på tabellen og ligger på fjerdeplass i eliteserien med 15 poeng på åtte kamper.
I den siste kampen torsdag så Narvik ut til å være på vei mot sesongens andre seier. De ledet 2-0 på bortebane mot Manglerud, men hjemmelaget snudde og vant 3-2.


(©NTB)
Fredag 21. februar 2020
– Vi vil ha en eier som satser på journalistikken, sier Joel Jonsson, tillitsvalgt i Hall Media. Polaris og Amedia er i budkamp om det kriserammede konsernet.
Fredag 21. februar 2020
• Bare dager før demokrater i delstaten Iowa skulle stemme over hvem som skal bli partiets kandidat til presidentvalget i USA i november, trykket The New York Times artikkelen «Bernie Sanders and His Internet Army» (Bernie Sanders og hans...
Fredag 21. februar 2020
RYSTES: Onsdagens terror i den tyske byen Hanau føyer seg inn i en lang rekke høyreekstreme angrep de siste åra.
Fredag 21. februar 2020
OPPMYKNING: Høyesterettsdommer Karin Bruzelius vil fjerne abortnemndene. Hun foreslår at kvinnen skal ta beslutningen sammen med fastlegen.
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.
Torsdag 20. februar 2020
TRUET: FN prøver å holde Genève-forhandlingene i gang etter at havna i Tripoli ble angrepet tirsdag.
Torsdag 20. februar 2020
• Hvordan blir folk deltakere i demokratiet? Ofte er utgangspunktet en helt konkret sak de engasjerer seg i og organiserer seg for å fremme. Noen samler seg i grupper på sosiale medier, hvor de møter likesinnede og deler informasjon. Slike...
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.