Torsdag 10. oktober 2019
Lagerbäck åpner for "gambling" mot Spania, Reginiussen svært tvilsom
Landslagssjef Lars Lagerbäck har nye verktøy på gang om Norge skal jakte seier mot Spania. Tore Reginiussen er villig «til å ofre en lillefinger for å spille».
Publisert: 10 Oktober 15:23
Landslagssjef Lars Lagerbäck har nye verktøy på gang om Norge skal jakte seier mot Spania. Tore Reginiussen er villig «til å ofre en lillefinger for å spille».
EM-kvalkampen kan skape norske fotballfest eller sette stopp for håpet om EM-plass via kvalifiseringen.
– Hvis det står uavgjort før de 10-15 siste minuttene, er det rom for litt gambling i jakt på et seiersmål?
– Vi har forberedt oss for det, hvis vi må vinne. Det er to steg. En variant er å bli litt mer offensive og holde litt igjen defensivt. Den andre er å være enda mer offensive, svarte svensken på NTBs spørsmål.
– Full gass!
– Tja, du kan kalle det for det, men i hvert fall å satse offensivt, sa svensken.
Han ikke vil følge kampen mellom Romania og Sverige utover informasjon om eventuelle scoringer.
– Vi nøyer oss med å høre rapporter. Hvis Sverige ligger under, vil jo uavgjort mot Spania også være et veldig bra resultat for oss, sa Lagerbäck.

TvilsomLagerbäck fikk torsdag et forfall fra André Hansen, og Tore Reginiussen sto over treningen samme dag. Han er fortsatt svært usikker til Spania-kampen på grunn av skuldertrøbbel.
Hansen forlot troppen på grunn av sykdom i familien, og inn kom Odds Sondre Rossbach.
– Jeg er kanskje ikke rett mann, men de ansvarlige som behandlet ham kom til at han burde hvile. Han er fortsatt et spørsmålstegn, så får vi ta en ny sjekk på ham i morgen (fredag), sa Lagerbäck om Reginiussen.
– Dette er jo en kamp man er villig til å gi bort en lillefinger for å spille. Det blir ikke større med landslaget foran et utsolgt Ullevaal mot Spania. Vi får se på utviklingen i morgen (fredag), sa Reginiussen til NTB.
Norge møter Romania tirsdag (borte). Den norske troppen må ha minst fire poeng for å ha et visst håp om EM-plass (de to beste i puljen er kvalifisert) før kampene i november.
De to siste kampene går mot Færøyene og Malta, gruppens to svakeste lag.
(©NTB)
Fredag 21. februar 2020
– Vi vil ha en eier som satser på journalistikken, sier Joel Jonsson, tillitsvalgt i Hall Media. Polaris og Amedia er i budkamp om det kriserammede konsernet.
Fredag 21. februar 2020
• Bare dager før demokrater i delstaten Iowa skulle stemme over hvem som skal bli partiets kandidat til presidentvalget i USA i november, trykket The New York Times artikkelen «Bernie Sanders and His Internet Army» (Bernie Sanders og hans...
Fredag 21. februar 2020
RYSTES: Onsdagens terror i den tyske byen Hanau føyer seg inn i en lang rekke høyreekstreme angrep de siste åra.
Fredag 21. februar 2020
OPPMYKNING: Høyesterettsdommer Karin Bruzelius vil fjerne abortnemndene. Hun foreslår at kvinnen skal ta beslutningen sammen med fastlegen.
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.
Torsdag 20. februar 2020
TRUET: FN prøver å holde Genève-forhandlingene i gang etter at havna i Tripoli ble angrepet tirsdag.
Torsdag 20. februar 2020
• Hvordan blir folk deltakere i demokratiet? Ofte er utgangspunktet en helt konkret sak de engasjerer seg i og organiserer seg for å fremme. Noen samler seg i grupper på sosiale medier, hvor de møter likesinnede og deler informasjon. Slike...
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.