Torsdag 10. oktober 2019
Nederland snudde og vant på overtid mot Nord-Irland
Nederland var i trøbbel, men snudde og vant 3-1 mot Nord-Irland. Memphis Depay scoret to mål for hjemmelaget.
Publisert: 10 Oktober 22:44
Nederland var i trøbbel, men snudde og vant 3-1 mot Nord-Irland. Memphis Depay scoret to mål for hjemmelaget.
Nederland styrte det meste i Rotterdam, men et kvarter før slutt var det istedenfor gjestene som skulle få nettsus. Nord-Irland slo et innlegg fra høyre, og Josh Magennis steg til vers og headet i mål.
Da var Nederland i trøbbel, men de skulle slå hardt tilbake.
Fem minutter senere fikk nemlig Memphis Depay roet ned pulsen hos Nederland-supporterne. Han mottok ballen i feltet og lurte ballen i det høyre hjørnet. Et uhyre viktig mål.
Hjemmelaget presset på for den avgjørende scoringen, og på overtid kriget Luuk de Jong inn 2-1. Bare minutter senere satte Depay inn sitt andre for kvelden og punkterte oppgjøret.
Med seieren er Nederland oppe på 12 poeng etter fem kamper, det samme som gruppeleder Tyskland. Lagene har i tillegg identisk målforskjell. Nord-Irland ligger på tredjeplass, også de med 12 poeng, men med én kamp mer spilt.
Favorittene ser dermed ut til å ha bra kontroll i sin gruppe. De to beste lagene går direkte til EM, og Tyskland og Nederland har allerede møttes to ganger i kvalifiseringen.
Skal Nord-Irland kvalifisere seg, må de trolig slå Nederland når lagene møtes i Belfast i november.
(©NTB)
Fredag 21. februar 2020
– Vi vil ha en eier som satser på journalistikken, sier Joel Jonsson, tillitsvalgt i Hall Media. Polaris og Amedia er i budkamp om det kriserammede konsernet.
Fredag 21. februar 2020
• Bare dager før demokrater i delstaten Iowa skulle stemme over hvem som skal bli partiets kandidat til presidentvalget i USA i november, trykket The New York Times artikkelen «Bernie Sanders and His Internet Army» (Bernie Sanders og hans...
Fredag 21. februar 2020
RYSTES: Onsdagens terror i den tyske byen Hanau føyer seg inn i en lang rekke høyreekstreme angrep de siste åra.
Fredag 21. februar 2020
OPPMYKNING: Høyesterettsdommer Karin Bruzelius vil fjerne abortnemndene. Hun foreslår at kvinnen skal ta beslutningen sammen med fastlegen.
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.
Torsdag 20. februar 2020
TRUET: FN prøver å holde Genève-forhandlingene i gang etter at havna i Tripoli ble angrepet tirsdag.
Torsdag 20. februar 2020
• Hvordan blir folk deltakere i demokratiet? Ofte er utgangspunktet en helt konkret sak de engasjerer seg i og organiserer seg for å fremme. Noen samler seg i grupper på sosiale medier, hvor de møter likesinnede og deler informasjon. Slike...
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.