Torsdag 10. oktober 2019
Nederland snudde og vant på overtid mot Nord-Irland
Nederland var i trøbbel, men snudde og vant 3-1 mot Nord-Irland. Memphis Depay scoret to mål for hjemmelaget.
Publisert: 10 Oktober 22:44
Nederland var i trøbbel, men snudde og vant 3-1 mot Nord-Irland. Memphis Depay scoret to mål for hjemmelaget.
Nederland styrte det meste i Rotterdam, men et kvarter før slutt var det istedenfor gjestene som skulle få nettsus. Nord-Irland slo et innlegg fra høyre, og Josh Magennis steg til vers og headet i mål.
Da var Nederland i trøbbel, men de skulle slå hardt tilbake.
Fem minutter senere fikk nemlig Memphis Depay roet ned pulsen hos Nederland-supporterne. Han mottok ballen i feltet og lurte ballen i det høyre hjørnet. Et uhyre viktig mål.
Hjemmelaget presset på for den avgjørende scoringen, og på overtid kriget Luuk de Jong inn 2-1. Bare minutter senere satte Depay inn sitt andre for kvelden og punkterte oppgjøret.
Med seieren er Nederland oppe på 12 poeng etter fem kamper, det samme som gruppeleder Tyskland. Lagene har i tillegg identisk målforskjell. Nord-Irland ligger på tredjeplass, også de med 12 poeng, men med én kamp mer spilt.
Favorittene ser dermed ut til å ha bra kontroll i sin gruppe. De to beste lagene går direkte til EM, og Tyskland og Nederland har allerede møttes to ganger i kvalifiseringen.
Skal Nord-Irland kvalifisere seg, må de trolig slå Nederland når lagene møtes i Belfast i november.
(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.