Torsdag 10. oktober 2019
Petr Cech blir ishockeykeeper
Tidligere Chelsea og Arsenal keeper Petr Cech skifter beite fra gress til is når han nå blir ishockeykeeper for Guildford Phoenix.
Publisert: 10 Oktober 08:45
Tidligere Chelsea og Arsenal keeper Petr Cech skifter beite fra gress til is når han nå blir ishockeykeeper for Guildford Phoenix.
Etter at tsjekkeren la opp som fotballspiller i sommer har Cech vært en aktiv ishockeyspiller. Nå gjør han altså comeback ved å ta del i den engelske ishockeyligaen, etter å ha signert for Guildford Phoenix.
– Jeg håper jeg kan hjelpe dette unge laget med å oppnå sine mål, sier 37-åringen til BBC.
Cech gjorde det stort som fotballspiller i Chelsea, hvor han spilte i hele 11 sesonger. I 2015 meldte han overgang til Arsenal og ble der til han la opp etter forje sesong. I 2006 ble han også rangert som den beste fotballkeeperen i verden.
– Etter 20 år som profesjonell fotballspiller skal det bli en fantastisk erfaring for meg å spille ishockey. Jeg har elsket både å spille og å se på ishockey siden jeg var barn, sier Cech.
Cech har blant annet fire Premier League-titler, samt seirer i Champions League og europaligaen i sin tid som fotballproff i England. Han blir Phoenix' tredje målkeeper og kommer til å trene med Chelsea når han finner rom for det i timeplanen.
Etter kunngjøringen onsdag kveld kom Cech med denne meldingen på Twitter:
«Noen tror jeg har byttet jobb. Nei det har jeg ikke. Heldigvis stoppet ikke tiden min i Chelsea meg fra å spille ishockey, som jeg elsket å spille som barn og som jeg har spilt i flere år. Da jeg var en profesjonell fotballspiller kunne jeg ikke spille ishockey av opplagte grunner. Nå kan jeg det.»
Cech får sin debut som ishockeyspiller når Guildford Phoenix møter Swindon Wildcats 2 i den engelske ishockeyligaen, førstkommende søndag. EMBED START Custom I sesongen 2006–2007 pådro tsjekkeren seg en alvorlig hodeskade som førte til at han ble pålagt bruk av hjelm under kamper. Dette satte ingen stopper for karrieren. Her er Cech under en privatlandskamp i fotball mellom Tsjekkia og Norge på Eden arena i Praha. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix EMBED END Custom (©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.