Torsdag 10. oktober 2019
Petr Cech fortsetter keeperkarrieren, men bytter idrett
Tidligere Chelsea- og Arsenal-keeper Petr Cech skifter beite fra gress til is når han blir ishockeykeeper for Guildford Phoenix.
Publisert: 10 Oktober 13:53
Tidligere Chelsea- og Arsenal-keeper Petr Cech skifter beite fra gress til is når han blir ishockeykeeper for Guildford Phoenix.
Etter at tsjekkeren la opp som fotballspiller i sommer har Cech vært en aktiv ishockeyspiller. Nå gjør han altså comeback i engelsk hockey etter å ha signert for Guildford Phoenix.
– Jeg håper jeg kan hjelpe dette unge laget med å oppnå sine mål, sier 37-åringen til BBC.
Cech gjorde det stort som fotballspiller i Chelsea der han spilte i hele 11 sesonger. I 2015 meldte han overgang til Arsenal og ble der til han la opp etter forrige sesong. I 2006 ble han også rangert som den beste fotballkeeperen i verden.
– Etter 20 år som profesjonell fotballspiller skal det bli en fantastisk erfaring for meg å spille ishockey. Jeg har elsket både å spille og å se på ishockey siden jeg var barn, sier Cech.
Cech har blant annet fire Premier League-titler, samt seirer i Champions League og europaligaen i sin tid som fotballproff i England. Han blir Phoenix' tredjekeeper og kommer til å trene med Chelsea når han finner rom for det i timeplanen.
Etter kunngjøringen onsdag kveld kom Cech med denne meldingen på Twitter:
«Noen tror jeg har byttet jobb. Nei, det har jeg ikke. Heldigvis hindret ikke oppholdet mitt i Chelsea meg fra å spille ishockey, som jeg elsket å spille som barn og som jeg har spilt i flere år. Da jeg var profesjonell fotballspiller kunne jeg ikke spille ishockey av opplagte grunner. Nå kan jeg det.»
Det at Cech kommer fra hockeygale Tsjekkia har nok bidratt til interessen hans.
Cech får sin debut som ishockeyspiller når Guildford Phoenix møter Swindon Wildcats 2 førstkommende søndag.
(©NTB)
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.