Torsdag 10. oktober 2019
Petr Cech fortsetter keeperkarrieren, men bytter idrett
Tidligere Chelsea- og Arsenal-keeper Petr Cech skifter beite fra gress til is når han blir ishockeykeeper for Guildford Phoenix.
Publisert: 10 Oktober 13:53
Tidligere Chelsea- og Arsenal-keeper Petr Cech skifter beite fra gress til is når han blir ishockeykeeper for Guildford Phoenix.
Etter at tsjekkeren la opp som fotballspiller i sommer har Cech vært en aktiv ishockeyspiller. Nå gjør han altså comeback i engelsk hockey etter å ha signert for Guildford Phoenix.
– Jeg håper jeg kan hjelpe dette unge laget med å oppnå sine mål, sier 37-åringen til BBC.
Cech gjorde det stort som fotballspiller i Chelsea der han spilte i hele 11 sesonger. I 2015 meldte han overgang til Arsenal og ble der til han la opp etter forrige sesong. I 2006 ble han også rangert som den beste fotballkeeperen i verden.
– Etter 20 år som profesjonell fotballspiller skal det bli en fantastisk erfaring for meg å spille ishockey. Jeg har elsket både å spille og å se på ishockey siden jeg var barn, sier Cech.
Cech har blant annet fire Premier League-titler, samt seirer i Champions League og europaligaen i sin tid som fotballproff i England. Han blir Phoenix' tredjekeeper og kommer til å trene med Chelsea når han finner rom for det i timeplanen.
Etter kunngjøringen onsdag kveld kom Cech med denne meldingen på Twitter:
«Noen tror jeg har byttet jobb. Nei, det har jeg ikke. Heldigvis hindret ikke oppholdet mitt i Chelsea meg fra å spille ishockey, som jeg elsket å spille som barn og som jeg har spilt i flere år. Da jeg var profesjonell fotballspiller kunne jeg ikke spille ishockey av opplagte grunner. Nå kan jeg det.»
Det at Cech kommer fra hockeygale Tsjekkia har nok bidratt til interessen hans.
Cech får sin debut som ishockeyspiller når Guildford Phoenix møter Swindon Wildcats 2 førstkommende søndag.
(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.