Onsdag 9. oktober 2019
Tyrkiske bakkestyrker har tatt seg inn i Syria
Tyrkiske styrker har innledet en bakkeoffensiv i kurdiskkontrollerte syriske områder, opplyser Tyrkias forsvarsdepartement.
Publisert: 09 Oktober 22:42
Tyrkiske styrker har innledet en bakkeoffensiv i kurdiskkontrollerte syriske områder, opplyser Tyrkias forsvarsdepartement.
– Det tyrkiske militæret og Den syriske nasjonale arme har innledet en bakkeoperasjon øst for elven Eufrat, tvitrer departementet.
Den protyrkiske syriske militsen ble dannet forrige uke, og en av dens talsmenn sier til AFP at bakkefasen av offensiven begynte i Tell Abyad-området, som kontrolleres av den kurdiske YPG-militsen.
Tyrkiske medier skriver at spesialstyrker og pansrede kjøretøyer har krysset grensen flere steder. Den kurdiskkontrollerte opprørsalliansen SDF sier at de slo tilbake et tyrkisk framstøt i Tell Abyad-regionen.

Langt mer enn sanksjonerUSAs president Donald Trump sier han vil knuse Tyrkias økonomi dersom den militære operasjonen gjennomføres på en måte som ikke er «human». Han vil imidlertid ikke si noe nærmere om hva han legger i uttrykket.
– Jeg vil gjøre noe langt mer enn sanksjoner, dersom han ikke gjennomfører dette på en så human måte som mulig. Så får vi bestemme hva det betyr underveis. Hvis han gjør det på en urimelig måte, vil det koste ham svært dyrt, sa Trump om Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans offensiv.
Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian sa onsdag kveld at den tyrkiske offensiven må stanse og at europeiske sikkerhetsinteresser kan bli undergravd.

Begynte med luftangrepTidligere onsdag gjennomførte tyrkiske styrker luftangrep mot flere mål i området. Observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder at 15 er blitt drept, åtte av dem sivile, i luftangrepene.
Angrepet kommer tre dager etter at Trump etter en telefonsamtale med Erdogan kunngjorde at amerikanske styrker skal trekkes tilbake fra Syria. Kunngjøringen ble ansett som et grønt lys for en tyrkisk offensiv.
Den arabiske liga kommer sammen til hastemøte i Kairo lørdag for å drøfte den dramatiske utviklingen på grensen mellom Tyrkia og Syria.
Lørdag 18. januar 2020
TIL TOPPS? Interne feider, milliardærer og riksretts­saken mot Donald Trump kan styrke elitefavoritt Joe Bidens vinner­sjanser.
Lørdag 18. januar 2020
PLAN: SV vil nå måla i Parisavtalen gjennom prosjektet «grøn ny deal». Eit av tiltaka er å kjøpe kriseramma norske verft, for å gjere dei ­grøne og sikre at arbeidsplassane blir i Noreg.
Lørdag 18. januar 2020
• Da Facebook åpnet sitt første norske kontor i 2016, holdt statsminister Erna Solberg åpningstalen. Hun sammenliknet Facebooks formidable vekst med fargefjernsyn og sa at vi i dag «har innsett at farge-tv er en god ting». Nettstedet...
Lørdag 18. januar 2020
Skattedirektør Hans Christian Holte er skeptisk til at flere land inn­fører nasjonal digitalskatt. – Det kan svekke krafta i den internasjonale prosessen, sier han.
Lørdag 18. januar 2020
Overtramp: Alle disse skandalene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.
Fredag 17. januar 2020
INGEN HAST: Norge har ennå ikke fått nok informasjon fra USA til å ta stilling til likvideringen av Irans toppgeneral, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun vil ikke sette noen tidsfrist.
Fredag 17. januar 2020
• Siv Jensen truer med å gå ut av regjeringen hvis ikke Frp får større gjennomslag etter at partiet tapte dragkampen om å hente hjem IS-kvinnen fra Syria. For Frp har de siste årenes regjeringsdeltakelse vært en stor nedtur. Da...
Fredag 17. januar 2020
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gir Konkurransetilsynet ny marsj­ordre: Kampen mot internasjonale IT-giganters markedsdominans skal trappes opp.
Fredag 17. januar 2020
KLAR TALE: Det er uholdbare tilstander i luftambulansetjenesten, sier Margit U. Kristoffersen fra gata i Alta. Hun er ikke alene om å mene at staten bør inn og overta ambulanseflyene.
Torsdag 16. januar 2020
• «I den nye Oslo-skolen må tillit og ytringskultur følges av en opplevd bedring av sårbare barns skolehverdag», skriver 42 lærere ved Mortensrud skole i et innlegg i Dagsavisen tirsdag. De skriver for å uttrykke støtte til kollegaer ved...