Onsdag 9. oktober 2019
England forlater banen ved rasisme
Englands landslag i fotball vil forlate banen i protest dersom de blir utsatt for rasistiske tilrop under neste ukes EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria.
Publisert: 09 Oktober 07:53
Englands landslag i fotball vil forlate banen i protest dersom de blir utsatt for rasistiske tilrop under neste ukes EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria.
– Dette er alle spillerne enige om, sier Chelsea-spiss Tammy Abraham, ifølge avisen The Guardian.
22-åringen, som for øyeblikket er toppscorer i Premier League med sine åtte mål, sier laget har snakket om å trosse Det europeiske fotballforbundets (UEFA) anti-rasismeprotokoll.
UEFAs prosedyre inneholder tre trinn som skal følges dersom det kommer rasistiske tilrop fra tilskuerne. Først skal speakeren anmode tilskuerne om å stoppe tilropene, deretter stanse kampen midlertidig. Hvis dette ikke hjelper skal dommeren avbryte kampen.
Abrahams holdning er at det holder med ett trinn, og at spillerne bør forlate banen med en gang dersom rasisme oppstår fra tribunen.
– Hvis ikke gir det folk muligheter til å komme med unnskyldninger, sier Abraham om UEFAs tretrinnsprosedyre.
Frykten for rasisme i forkant av bortekampen mot Bulgaria har oppstått etter rasistisk oppførsel fra de bulgarske tilhengerne under kvalifiseringskampene mot Tsjekkia og Kosovo i juni. Som straff er stadion kampen skal spilles på delvis avstengt i kampen mot England, samt den påfølgende kampen.
– Ingen ønsker dette i fotball. Det påvirker ikke kun én person, men hele laget, sier Abraham og tilføyer:
– Vi ønsker å vise verden at vi ikke aksepterer den type nedlatenhet.
Før mandagens kamp mot Bulgaria skal England møte Tsjekkia fredag, også det på bortebane. Gareth Southgates mannskap leder gruppa med sine 12 poeng, tre poeng foran Tsjekkia. Kosovo på tredjeplass har åtte, mens Bulgaria og Montenegro ligger sist med to poeng hver. England står med fire spilte kamper, de øvrige lagene har en kamp mer.
Tidligere i kvalifiseringen, i bortekampen mot Montenegro, ble Raheem Sterling, Danny Rose og Callum Hudson-Odoi utsatt for rasistisk oppførsel blant tilskuerne.
(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.