Onsdag 9. oktober 2019
England forlater banen ved rasisme
Englands landslag i fotball vil forlate banen i protest dersom de blir utsatt for rasistiske tilrop under neste ukes EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria.
Publisert: 09 Oktober 07:53
Englands landslag i fotball vil forlate banen i protest dersom de blir utsatt for rasistiske tilrop under neste ukes EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria.
– Dette er alle spillerne enige om, sier Chelsea-spiss Tammy Abraham, ifølge avisen The Guardian.
22-åringen, som for øyeblikket er toppscorer i Premier League med sine åtte mål, sier laget har snakket om å trosse Det europeiske fotballforbundets (UEFA) anti-rasismeprotokoll.
UEFAs prosedyre inneholder tre trinn som skal følges dersom det kommer rasistiske tilrop fra tilskuerne. Først skal speakeren anmode tilskuerne om å stoppe tilropene, deretter stanse kampen midlertidig. Hvis dette ikke hjelper skal dommeren avbryte kampen.
Abrahams holdning er at det holder med ett trinn, og at spillerne bør forlate banen med en gang dersom rasisme oppstår fra tribunen.
– Hvis ikke gir det folk muligheter til å komme med unnskyldninger, sier Abraham om UEFAs tretrinnsprosedyre.
Frykten for rasisme i forkant av bortekampen mot Bulgaria har oppstått etter rasistisk oppførsel fra de bulgarske tilhengerne under kvalifiseringskampene mot Tsjekkia og Kosovo i juni. Som straff er stadion kampen skal spilles på delvis avstengt i kampen mot England, samt den påfølgende kampen.
– Ingen ønsker dette i fotball. Det påvirker ikke kun én person, men hele laget, sier Abraham og tilføyer:
– Vi ønsker å vise verden at vi ikke aksepterer den type nedlatenhet.
Før mandagens kamp mot Bulgaria skal England møte Tsjekkia fredag, også det på bortebane. Gareth Southgates mannskap leder gruppa med sine 12 poeng, tre poeng foran Tsjekkia. Kosovo på tredjeplass har åtte, mens Bulgaria og Montenegro ligger sist med to poeng hver. England står med fire spilte kamper, de øvrige lagene har en kamp mer.
Tidligere i kvalifiseringen, i bortekampen mot Montenegro, ble Raheem Sterling, Danny Rose og Callum Hudson-Odoi utsatt for rasistisk oppførsel blant tilskuerne.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.