Lørdag 5. oktober 2019
Friidretts-VM: Kovacs vant fantastisk kulefinale
Joe Kovacs ble verdensmester i kulestøt med 22,91, som er det lengste støt notert de siste 29 årene. En fattig centimeter skilte mellom gull og bronse.
Publisert: 05 Oktober 22:17
Joe Kovacs ble verdensmester i kulestøt med 22,91, som er det lengste støt notert de siste 29 årene. En fattig centimeter skilte mellom gull og bronse.
I en fantastisk finale ble det amerikansk dobbeltseier. Tomas Walsh fra New Zealand ledet nesten hele konkurransen etter å ha greid 22,90 i første forsøk, men i siste omgang greide Ryan Crouser 22,90 og Kovacs 22,91.
Crouser tok sølvet fordi hans nest lengste støt (22,71) var bedre enn Walsh' nest beste (22,56).
– Det var stort å få til dette med kona mi på tribunen. Jeg sa til meg selv at jeg måtte beholde roen og prøve videre, så ville det ordne seg, sa Kovacs.
Vinnerstøtet var det lengste i kule siden Randy Barnes satte verdensrekord med 23,12 i 1990. Barnes ble senere utestengt for doping to ganger.

Hassan dobletSifan Hassan vant kvinnenes 1500 meter og ble dermed dobbelt verdensmester. Tidligere vant hun også 10.000 meter.
Den etiopiskfødte nederlenderen rykket fra de andre på siste runde og satte mesterskapsrekord på 3.51,95. Det er første gang en kvinne har vunnet 1500 og 10.000 meter i VM.
Hassan tilhører det omstridte Oregon Project-laget som var ledet av Alberto Salazar inntil han ble utestengt for brudd på antidopingbestemmelsene, men hun har ikke vært beskyldt for regelbrudd og er nå tilknyttet en annen trener.
Hellen Obiri forsvarte VM-tittelen på 5000 meter etter å ha holdt unna for forfølgerne på oppløpet. Tyske Konstanze Klosterhalfen, som tok bronsen, tilhører også Oregon Project.

Endelig for GatlinJustin Gatlin oppfylte en av sine store ambisjoner da han 37 år gammel omsider tok sitt første stafettgull med USA. Amerikanerne var i en klasse for seg og stormet inn til finaleseier på 4 x 100 meter med 37,10, den nest raskeste tiden noensinne.
100-metervinner Christian Coleman og 200-metervinner Noah Lyles løp også på laget, i likhet med Michael Rodgers.
– Vi ville gjøre det for Justin, sa Rodgers.
Storbritannia tok sølv på europarekord 37,36, Japan bronse på asiarekord 37,43.
Kvinnestafetten ble vunnet av Jamaica på 41,44, foran Storbritannia og USA.
Yulimar Rojas fra Venezuela forsvarte VM-tittelen i tresteg. Hun fikk opp 15,37 i 2. forsøk, og ingen av rivalene var i nærheten av å straffe det.

Mestere røk utDet var drama også i kvalifiseringsøvelsene lørdag. OL-mester Brianna McNeal ble diskvalifisert i innledende runde på 100 meter hekk etter å ha tjuvstartet, mens tittelforsvarer Brittney Reese mislyktes i lengdekvalifiseringen. Med 6,52 var hun inne på 12. og siste finaleplass inntil hun ble skjøvet ut med kvalifiseringens siste hopp. Den siste finaleplassen gikk på 6,53.
Hjemmepublikum satte pris på at Mutaz Essa Barshim fra Qatar omsider fikk sin gullmedalje fra fredagens høydefinale. Seiersseremonien skulle vært avviklet fredag, men ble utsatt på grunn av en feil ved høyttaleranlegget.


(©NTB)
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.
Tirsdag 10. desember 2019
• Mange pustet lettet ut da det i går ble klart at Vy Tog skal drifte Bergen-strekningene. For Vys del må det også være en lettelse at selskapet fortsatt får drifte en lengre togstrekning i Norge. Hadde selskapet tapt også dette anbudet,...
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.