Lørdag 21. september 2019
Orkan har nådd Californiahalvøya
Orkanen Lorena nådde fredag kveld land på den sørlige enden av Californiahalvøya i Mexico. Det er ventet kraftig regnvær sør på halvøya som følge av orkanen.
Publisert: 21 September 04:58
Orkanen Lorena nådde fredag kveld land på den sørlige enden av Californiahalvøya i Mexico. Det er ventet kraftig regnvær sør på halvøya som følge av orkanen.
Det mexicanske orkansenteret sier at stormens øye nådde den lange og smale halvøya nordvest i Mexico fredag kveld. Det er «høyst usikkert» hvor orkanen, som er i kategori 1, beveger seg videre, ifølge det amerikanske orkansenteret.
Både innbyggere og turister er evakuert fra Los Cabos, en kommune sør på Californiahalvøya. Ifølge myndighetene er 800 personer evakuert.
Orkanen har en vindhastighet på 140 kilometer i timen.
Det er ventet kraftig regn på halvøya som følge av orkanen. Lorena var nettopp i den mexicanske delstaten Colima, der gater ble oversvømt og trær ble ødelagte. Noen områder mistet også strømmen.
De lokale sør på Californiahalvøya, som har vært gjennom orkaner før, tok båtene sine på land og sikret dører og vinduene på boligene sine. Skoler holdt fredag stengt som følge av orkanfaren.
Carlos Godínez i Mexicos sivilforsvar sier at en amerikansk turist som dro på stranda i Los Cobos fredag, døde etter å ha blitt tatt av de kraftige bølgene fra orkanen.
En annen tropisk storm, Mario, er også i området, men det er ikke ventet at den når land.
(©NTB)
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Onsdag 19. februar 2020
ZERO AVGIFT: Widerøe trenger et solid avgiftskutt for å redde distriktsflyene. Nå får selskapet uventet støtte fra miljøorganisasjonen Zero.
Tirsdag 18. februar 2020
KUTT: Widerøe legger ned ruter over hele Nord-Norge. – Det er sjokkerende, sier direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.
Tirsdag 18. februar 2020
FRONTER: Motsetningene som har oppstått mellom Russland og Tyrkia i Idlib, kan få konsekvenser i Nord-Syria, frykter den kurdiske YPG-militsens talsmann.
Tirsdag 18. februar 2020
• Flyselskapet Widerøe varslet i går kutt i rutetilbudet i Nord-Norge. «Vi kutter dessverre helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-­Norge», sier administrerende direktør Stein Nilsen i en pressemelding. 4000 flyginger på...
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.