Lørdag 21. september 2019
Årets Oktoberfest er i gang i Tyskland
Titusenvis av øltørste tyskere innledet lørdag årets Oktoberfest med å storme festivalområdet i München.
Publisert: 21 September 11:40
Titusenvis av øltørste tyskere innledet lørdag årets Oktoberfest med å storme festivalområdet i München.
Arrangørene forsøkte forgjeves å hindre løping, men var hjelpeløse da portene ble åpnet.
Trygling over høyttalere på tysk og engelsk hjalp ikke, kampen om de beste sitteplassene inne i ølteltene var intens.
Oktoberfesten i München trekker årlig over 6 millioner besøkende, som lesker strupen med nærmere 8 millioner litersglass med øl.
Selv om stemningen er høy, går det hele stort sett fredelig for seg. Fjorårets Oktoberfest var imidlertid et unntak og inkluderte en slåsskamp som kostet en 58 år gammel mann livet.
En undersøkelse utført av YouGov i fjor viste at en av fire tyskere (24 prosent) medgir å ha vært involvert i en slåsskamp i fylla ved mer enn én anledning.
Tyskerne heller i gjennomsnitt nedpå drøyt 100 liter øl i året, noe som plasserer dem nesten på toppen av statistikken over ølkonsum. Aller øverst troner tsjekkerne som i gjennomsnitt drikker drøyt 140 liter øl i året.
(©NTB)
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.