Lørdag 21. september 2019
Biden krever utskrift av Trump-samtale
President Donald Trump skal ha bedt Ukraina etterforske Joe Bidens sønn for korrupsjon i en telefonsamtale med landets president.
Publisert: 21 September 09:15
President Donald Trump skal ha bedt Ukraina etterforske Joe Bidens sønn for korrupsjon i en telefonsamtale med landets president.
En ansatt i amerikansk etterretning slo alarm etter en telefonsamtale Trump hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj 25. juli.
Under samtalen skal Trump ha oppfordret Ukraina til å etterforske tidligere visepresident Joe Bidens sønn Hunter Biden for korrupsjon. Han skal også ha kommet med upassende «løfter» under samtalen.
Hunter Biden ble i 2014 valgt inn i styret i det ukrainske gasselskapet Burisma Holdings, som anklages for korrupsjon. Han er ikke personlig anklaget for korrupsjon.

BekrefterTrumps personlige advokat Rudy Giuliani bekreftet fredag overfor CNN at også han også har oppfordret Ukraina til å etterforske Joe Biden.
– Selvsagt har jeg det, sa Guiliani.
Generalinspektøren for amerikansk etterretning, Michael Atkinson, bekrefter å ha mottatt et varsel fra en ansatt i etterretningen, og han betegner saken som alvorlig og prekær.
Ifølge Atkinson dreier det seg om «en rekke hendelser», men Det hvite hus har pålagt ham munnkurv i saken.

Krever utskriftJoe Biden, som leder kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat neste år, krever nå at Det hvite hus legger fram en utskrift av telefonsamtalen mellom Trump og Zelenskyj.
– Dersom disse rapportene er sanne, fins det virkelig ingen grenser for hvor langt president Trump er villig til å gå når det gjelder å misbruke egen makt og ydmyke dette landet, tvitrer Biden.
– Trump bør i det minste legge fram en utskrift av telefonsamtalen, slik at det amerikanske folk på eget grunnlag kan gjøre seg opp en mening, legger han til.

«Falske nyheter»Trump selv har avvist hele saken som «falske nyheter».
– Er noen dumme nok til å tro at jeg ville sagt noe upassende til en utenlandsk leder mens jeg er i det som muligens er en «sterkt befolket» samtale, spør han på Twitter.
Han viser til at enhver samtale han har med en utenlandsk leder, blir lyttet til av flere etater både i USA og det andre landet.
(©NTB)
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Onsdag 19. februar 2020
ZERO AVGIFT: Widerøe trenger et solid avgiftskutt for å redde distriktsflyene. Nå får selskapet uventet støtte fra miljøorganisasjonen Zero.
Tirsdag 18. februar 2020
KUTT: Widerøe legger ned ruter over hele Nord-Norge. – Det er sjokkerende, sier direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.
Tirsdag 18. februar 2020
FRONTER: Motsetningene som har oppstått mellom Russland og Tyrkia i Idlib, kan få konsekvenser i Nord-Syria, frykter den kurdiske YPG-militsens talsmann.
Tirsdag 18. februar 2020
• Flyselskapet Widerøe varslet i går kutt i rutetilbudet i Nord-Norge. «Vi kutter dessverre helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-­Norge», sier administrerende direktør Stein Nilsen i en pressemelding. 4000 flyginger på...
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.