Lørdag 21. september 2019
Racerkjører ute av kunstig koma etter dødsulykken i Belgia
Formel 2-føreren Rafael Correa er ute av kunstig koma etter den tragiske ulykken på Spa-banen i Belgia i slutten av august.
Publisert: 21 September 11:34
Formel 2-føreren Rafael Correa er ute av kunstig koma etter den tragiske ulykken på Spa-banen i Belgia i slutten av august.
Det opplyser Correas familie i en uttalelse, ifølge Reuters og BBC.
Familien kaller det for «et stort skritt i riktig retning» at 20-åringen nå er koblet fra maskinen som har gitt hjelp til hjerte og lunger. Rafael Correa brakk begge beina og pådro seg ryggmargsskade i ulykken.
Etter at han ble overført til et sykehus i London fikk han diagnosen akutt lungesvikt, noe som ofte følger i høyhastighetsulykker.
– Den medisinske behandlingen skifter nå fra lungene til beina. Beina har ikke fått behandling etter den akutte hjelpen han fikk ulykkesdagen, sier familien som forteller at legene har kjempet et kappløp mot tiden for å kunne operere formel-2-førerens bein.
– Det er ikke mulig å utføre et slikt inngrep før lungene er sterke nok til å tåle en langvarig operasjon, heter det fra familien.
Correas tilstand beskrives fortsatt som «kritisk, men stabil».
Den franske Formel 2-føreren Anthoine Hubert døde i ulykken. Hendelsen skjede like etter start i forbindelse med Belgias Grand Prix. Ifølge BBC skal hastigheten ha vært 270 kilometer i timen.
(©NTB)
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.