Lørdag 21. september 2019
The Times: Liverpool spionerte på Manchester City, inngikk forlik
Ifølge den britiske avisen The Times skal Liverpool hacket seg inn i speiderdatabasen til Manchester City. Etter å ha blitt avslørt inngikk de forlik.
Publisert: 21 September 12:56
Ifølge den britiske avisen The Times skal Liverpool hacket seg inn i speiderdatabasen til Manchester City. Etter å ha blitt avslørt inngikk de forlik.
Klubbene ble enig om forlik i 2013 etter at Manchester City hadde hentet dataekspertise for å finne ut om deres speider-nettverk var hacket, skriver den britiske avisen The Times lørdag.
Året før hadde Liverpool hentet to speidere fra Manchester City, og to av dem ble anklaget for å ha logget seg inn i databasen med brukernavn og passord som hang igjen fra deres tid i Manchester-klubben, skriver TV 2 som var først med saken i Norge.
Den påståtte hackingen skal ha forekommet over en periode på åtte måneder, fra juni 2012 til februar 2013. Gjennom flere hundre besøk i databasen Scout7, som brukes av over 170 klubber, hadde Liverpool full kontroll på hvilke spillere Manchester City var ute etter.
Etter at City oppdaget hva som foregikk kom klubbene fram til et forlik der Liverpool betalte Manchester-klubben rundt elleve millioner kroner. Ifølge avisen innrømmet verken Liverpool eller de involverte skyld.
Manchester City har avstått fra å gi kommentar, mens Liverpool opplyser at de ikke kommenterer saken på grunn av konfidensielle årsaker.
– Konsekvensene kunne blitt mye verre dersom ikke klubbene ble enige om en avtale etter flere måneder med spionasje, sier journalist i The Times Matt Dickinson.
Ifølge avisen skal Manchester City ha fattet mistanke om da Liverpool plutselig var interessert i 15-åringen Paolo Fernandes fra Real Zaragoza, en spiller City allerede hadde fulgt en god stund.
Dickinson kaller dette er en av de største skandalene i Premier Leagues historie.
Da City ble gjort kjent med hackingen var de raske med å hente Fernandinho og Jesús Navas fra henholdsvis Sjakhtar Donetsk og Sevilla.
(©NTB)
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.