Lørdag 21. september 2019
Historisk EM-bronse til skyttertalent og ny verdensrekord for Norge
Lørdag tok skyttertalentet Jenny Stene (21) en historisk EM-bronse i helmatch og Norge et nytt gull på ny verdensrekord i italienske Bologna.
Publisert: 21 September 15:06
Lørdag tok skyttertalentet Jenny Stene (21) en historisk EM-bronse i helmatch og Norge et nytt gull på ny verdensrekord i italienske Bologna.
For andre dag på rad sørget de norske utøverne for norsk skytterhistorie etter nok et EM-gull og en historisk EM-bronse.
Fredag satte de norske herrene verdensrekord i lagkonkurransen på 50 meter helmatch. Damene ville ikke være noe dårligere lørdag og klinket til med 3531 poeng samlet. Det er ny verdensrekord for kvinner.
Det skjedde etter at Jenny Stene skjøt 1181 poeng, Jeanette Hegg Duestad 1178 poeng og Katrine Lund 1172 poeng.
I finalen fulgte OL-håpet Stene opp med strålende skyting og kapret den historiske medaljen med 444,9 poeng. Det er 28 år siden Harald Stenvaag sist vant en norsk match-medalje i EM, og Stene ble historisk som første norske kvinne til å klare bragden.
– I finalen kom jeg dårlig ut, men holdt troen på meg selv og kjørte på. Jeg er veldig glad for medalje, sa Jenny Stene til Skytterforbundet etter finalen.
– Jeg fulgte planen om å være fryktløs i kvalifiseringen. Jeg kjørte på fra start, og det fungerte veldig bra. Jeg er best når jeg er litt rå og skyter på rytmen, sa Jenny Stene etter 1181 på rekordraske 60 minutter i kvalifiseringen som har skytetid 2 t og 45 minutter.
Sveitsiske Nina Christen tok gullet med 460,6 poeng, foran Maria Martynova fra Bulgaria med 456,9 poeng. Hegg Duestad ble nummer sju.
(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.