Lørdag 21. september 2019
Historisk EM-bronse til skyttertalent og ny verdensrekord for Norge
Lørdag tok skyttertalentet Jenny Stene (21) en historisk EM-bronse i helmatch og Norge et nytt gull på ny verdensrekord i italienske Bologna.
Publisert: 21 September 15:06
Lørdag tok skyttertalentet Jenny Stene (21) en historisk EM-bronse i helmatch og Norge et nytt gull på ny verdensrekord i italienske Bologna.
For andre dag på rad sørget de norske utøverne for norsk skytterhistorie etter nok et EM-gull og en historisk EM-bronse.
Fredag satte de norske herrene verdensrekord i lagkonkurransen på 50 meter helmatch. Damene ville ikke være noe dårligere lørdag og klinket til med 3531 poeng samlet. Det er ny verdensrekord for kvinner.
Det skjedde etter at Jenny Stene skjøt 1181 poeng, Jeanette Hegg Duestad 1178 poeng og Katrine Lund 1172 poeng.
I finalen fulgte OL-håpet Stene opp med strålende skyting og kapret den historiske medaljen med 444,9 poeng. Det er 28 år siden Harald Stenvaag sist vant en norsk match-medalje i EM, og Stene ble historisk som første norske kvinne til å klare bragden.
– I finalen kom jeg dårlig ut, men holdt troen på meg selv og kjørte på. Jeg er veldig glad for medalje, sa Jenny Stene til Skytterforbundet etter finalen.
– Jeg fulgte planen om å være fryktløs i kvalifiseringen. Jeg kjørte på fra start, og det fungerte veldig bra. Jeg er best når jeg er litt rå og skyter på rytmen, sa Jenny Stene etter 1181 på rekordraske 60 minutter i kvalifiseringen som har skytetid 2 t og 45 minutter.
Sveitsiske Nina Christen tok gullet med 460,6 poeng, foran Maria Martynova fra Bulgaria med 456,9 poeng. Hegg Duestad ble nummer sju.
(©NTB)
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Onsdag 19. februar 2020
ZERO AVGIFT: Widerøe trenger et solid avgiftskutt for å redde distriktsflyene. Nå får selskapet uventet støtte fra miljøorganisasjonen Zero.
Tirsdag 18. februar 2020
KUTT: Widerøe legger ned ruter over hele Nord-Norge. – Det er sjokkerende, sier direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.
Tirsdag 18. februar 2020
FRONTER: Motsetningene som har oppstått mellom Russland og Tyrkia i Idlib, kan få konsekvenser i Nord-Syria, frykter den kurdiske YPG-militsens talsmann.
Tirsdag 18. februar 2020
• Flyselskapet Widerøe varslet i går kutt i rutetilbudet i Nord-Norge. «Vi kutter dessverre helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-­Norge», sier administrerende direktør Stein Nilsen i en pressemelding. 4000 flyginger på...
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.