Lørdag 21. september 2019
Veiby vant rally-NM etter seier i Rally Hedemarken
Ole Christian Veiby parkerte alle konkurrentene da han gikk til topps i Rally Hedemarken, og samtidig tok hjem NM-tittelen lørdag.
Publisert: 21 September 19:47
Ole Christian Veiby parkerte alle konkurrentene da han gikk til topps i Rally Hedemarken, og samtidig tok hjem NM-tittelen lørdag.
– Perfekt avslutning på en veldig bra sesong, slo Ole Christian Veiby fast etter målgang.
I et fantastisk høstvær med solskinn fra blå himmel og nærmere 20 varmegrader, klinte Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson til fra første meter, og var raskeste bil gjennom de seks første fartsprøvene og sikret seg en ledelse på 32 sekunder.
Han måtte derimot kjøre uten håndbrekk de fire siste fartsprøvene, og måtte nøye seg med 2. og 3. beste tider. Etter ti prøver over 103 kilometer ble dagens likevel avsluttet med seier, 23,7 sekunder foran Anders Grøndal.
Etter å ha vunnet fire av de fem løpene han har kjørt i årets Rally-NM, tok også hjem norgesmestertittelen, hans første NM-gull i rally. Grøndal endte også på annenplassen i NM-sammendraget.
– Det har vært en kjempebra dag, selv om det ble litt mer drama enn vi ønsket med håndbrekk-problemet. Men det gikk bra, vi vant og det kjennes veldig bra. Veldig gøy å ta NM-gull også, er jo faktisk mitt første i rally, sa Veiby.
(©NTB)
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.