Lørdag 21. september 2019
Fengselsbygg totalskadd i Valdres
Et verkstedsbygg i Vestoppland fengsel avdeling Valdres er totalskadd etter at det begynte å brenne fredag kveld. Ingen personer ble skadd i brannen.
Publisert: 21 September 13:29
Et verkstedsbygg i Vestoppland fengsel avdeling Valdres er totalskadd etter at det begynte å brenne fredag kveld. Ingen personer ble skadd i brannen.
Brannen startet trolig i ventilasjonsanlegget i arbeidshallen som brukes til treindustri.
– Vi har ingen grunn til å tro at brannen er påsatt, sier kommunikasjonsdirektør Ann Kristin Salbuvik i Kriminalomsorgsdirektoratet til NTB.
Politiet vil likevel undersøke årsaksforholdet på vanlig måte.
Brannen startet i 20-tiden fredag kveld. Brannvesenet hadde lenge en krevende situasjon med slukking på grunn av kraftig vind. Kriminalomsorgen meldte ved midnatt natt til lørdag at 20 innsatte ville bli evakuert til et nærliggende hotell på Slidreøya i Valdres.
– Brannvesenet fikk raskere kontroll på brannen enn først antatt. Samtidig var ikke den giftige røyken så bekymringsfull som vi fryktet. De innsatte ble derfor ikke evakuerte likevel, sier Salbuvik.
Hun understreker at Vestoppland fengsel avdeling Valdres er et lavrisikofengsel, og at evakueringen derfor ikke ville medført en sikkerhetsrisiko.
(©NTB)
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.