Lørdag 21. september 2019
En person pågrepet etter taxiran i Oslo
En 18-åring er pågrepet etter at en taxisjåfør ble truet med kniv og fraranet pengene han hadde i bilen natt til lørdag.
Publisert: 21 September 07:39
En 18-åring er pågrepet etter at en taxisjåfør ble truet med kniv og fraranet pengene han hadde i bilen natt til lørdag.
– Han ble pågrepet på en adresse like ved ransstedet på Romsås, etter at han ble gjenkjent ut fra vitneopplysninger. Han er kjørt til arresten og vil bli avhørt i løpet av formiddagen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.
Sjåføren plukket opp det han beskriver som fire gutter i Oslo sentrum og kjørte dem til Romsås. Der truet en person ham med kniv, mens de andre forsynte seg med lommeboken hans og pengene han hadde i bilen.
Politiet jakter fortsatt tre andre antatte gjerningsmenn etter hendelsen.
– Vi kjenner ikke identiteten deres per nå, sier Pedersen.
Taxisjåføren har beskrevet at en av dem hadde afrikansk opprinnelse, mens de tre andre hadde et utseende som kan stamme fra Vest-Asia eller Midtøsten.
Sjåføren ble ikke skadd under ranet, men fikk oppfølging av helsepersonell.
– Han er ikke fysisk skadd, men det er klart det er en psykisk påkjenning å bli ranet på arbeidsplassen sin, sier Pedersen.
Politiet vet ikke hvor mye penger ranerne fikk med seg.
Politiet ble varslet om hendelsen klokken 4.35.
(©NTB)
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.
Lørdag 12. oktober 2019
• Debatten om Haddy Njies bok «Dagbok. 13. desember–13. februar» har på ny fått pressekorpset til å etterlyse en Vær varsom-plakat for sakprosa. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende, NTBs nyhetssjef Sarah Sørheim og...
Lørdag 12. oktober 2019
SMUTTHULL: ­Norge vil forplikte seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030 gjennom en avtale med EU. Men avtalen åpner for at man slipper å ta kuttene i Norge.
Lørdag 12. oktober 2019
Ideologi: Linn Stalsberg viser hvordan nyliberalismen virker i kropp og sinn.
Fredag 11. oktober 2019
Årets nobelpris i litteratur gikk til den omstridte øster­rikeren Peter Handke. Uttrykk for elendig dømmekraft, mener statsviter Bernt Hagtvet.