Lørdag 21. september 2019
En person pågrepet etter taxiran i Oslo
En 18-åring er pågrepet etter at en taxisjåfør ble truet med kniv og fraranet pengene han hadde i bilen natt til lørdag.
Publisert: 21 September 07:39
En 18-åring er pågrepet etter at en taxisjåfør ble truet med kniv og fraranet pengene han hadde i bilen natt til lørdag.
– Han ble pågrepet på en adresse like ved ransstedet på Romsås, etter at han ble gjenkjent ut fra vitneopplysninger. Han er kjørt til arresten og vil bli avhørt i løpet av formiddagen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.
Sjåføren plukket opp det han beskriver som fire gutter i Oslo sentrum og kjørte dem til Romsås. Der truet en person ham med kniv, mens de andre forsynte seg med lommeboken hans og pengene han hadde i bilen.
Politiet jakter fortsatt tre andre antatte gjerningsmenn etter hendelsen.
– Vi kjenner ikke identiteten deres per nå, sier Pedersen.
Taxisjåføren har beskrevet at en av dem hadde afrikansk opprinnelse, mens de tre andre hadde et utseende som kan stamme fra Vest-Asia eller Midtøsten.
Sjåføren ble ikke skadd under ranet, men fikk oppfølging av helsepersonell.
– Han er ikke fysisk skadd, men det er klart det er en psykisk påkjenning å bli ranet på arbeidsplassen sin, sier Pedersen.
Politiet vet ikke hvor mye penger ranerne fikk med seg.
Politiet ble varslet om hendelsen klokken 4.35.
(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.