Fredag 20. september 2019
Hovland nær hole-in-one – endte dagen på tre under par
Viktor Hovland spilte til tider fantastisk da han endte på tre slag under par på den andre dagen av det europeiske PGA-mesterskapet i golf.
Publisert: 20 September 20:06
Viktor Hovland spilte til tider fantastisk da han endte på tre slag under par på den andre dagen av det europeiske PGA-mesterskapet i golf.
22-åringen startet dagen på en delt 14.-plass etter å ha gått tre slag under par torsdag. Etter samme utfall fredag, er han nummer åtte etter to dager i Wentworth.
Det så lenge ut til å bli enda bedre, men på det 18. hullet gikk det galt for det norske håpet. Hovland bommet fullstendig med utspillet, og måtte til slutt kjempe inn en bogey. Tidligere i runden leverte 22-åringen flott spill, og var blant annet nær hole-in-one på det tiende hullet.
Han har likevel et godt utgangspunkt før de to siste dagene av turneringen. Hovland er fem slag bak spanske Jon Rahm og Danny Willett fra England som leder.

Nesten hole-in-oneHovland startet dagen med par på det første hullet, før det ble bogey på det andre. Deretter slo han tilbake med birdie på hull tre. Birdie ble det også på det sjuende hullet.
På det tiende hullet var nordmannen nære å gjøre det helt store. Hans utslag på par 3-hullet var nære å ende i hole-in-one. Ballen la seg cirka 20 centimeter fra hullet, og Istedenfor endte det med birdie for Hovland.
På hull 12 leverte 22-åringen nok en gang fantastisk golf. På par 5-hullet slo han seg inn på greenen på sitt andre slag. Hovland gjorde ingen feil med putteren og sikret eagle.
På det neste hullet ble det derimot bogey for nordmannen, som dermed var nede på tre slag under par for dagen. Også på det neste hullet var ikke marginene helt på Hovlands side. Han puttet for birdie, men bommet så vidt. Dermed ble det par.

Tung avslutningNordmannen bommet også på en birdieputt på hull 16. På hullet etter fikk han muligheten igjen. Denne gangen satt den.
Avslutningen ble alt annet enn god for 22-åringen. Hovland drivet ut i skogen og måtte til slutt kjempe inn en bogey. Dermed endte det med tre slag under par for andre dag på rad.
Sist helg imponerte Hovland sterkt ved å spille seg opp til en 9.-plass under sesongåpningen på PGA-touren i West Virginia. Samtidig tangerte han en 36 år gammel rekord for antall runder på rad under 70 slag. Bob Estes gikk 17 strake runder på 60-tallet på PGA-touren i 1983.
Hovlands enorme klatring på verdensrankingen i golf gir også et godt bilde på utviklingen hans det siste året. Siden nyttår har han klatret fra 1157.- til 101.-plass på listen over verdens beste herregolfere.
22-åringen er Norges eneste deltaker i det europeiske PGA-mesterskapet.
(©NTB)
Mandag 21. oktober 2019
I forrige uke viste Mette-Marit fram norsk litteratur i Frankfurt. Tyskland-kjenner Karsten Aase-Nilsen mener forfatterne kan ha kommet i skyggen av blitz­regnet – selv om det også har dryppet på klokkeren.
Mandag 21. oktober 2019
• Foran det avgjørende møtet i det britiske parlamentet lørdag så det ut som om statsminister Boris Johnson var i ferd med å skaffe seg et knapt flertall for utmeldingsavtalen med EU. Det konservative partiet sto samlet bak ham, og...
Mandag 21. oktober 2019
OPPGITTE: Lokale Abid Raja-støttespillere reagerer på behandlingen han får av regjeringspartnerne Høyre, Frp og KrF.
Mandag 21. oktober 2019
TAPTE: Istedenfor å stemme over statsminister Boris Johnsons brexit-avtale på lørdag utsatte parlamentet avstemningen. Britene fortsetter jakta på en vei ut av labyrinten.
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.