Fredag 20. september 2019
Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet
Siv Jensen vil bli tøffere. Hun nekter å legge bort begrepet «snikislamisering». Samtidig har hun tro på at samarbeidet med Venstre bare skal bli bedre.
Publisert: 20 September 17:49
Siv Jensen vil bli tøffere. Hun nekter å legge bort begrepet «snikislamisering». Samtidig har hun tro på at samarbeidet med Venstre bare skal bli bedre.
– Dette handler om at våre velgere skal kjenne oss igjen på samme måte som Venstres velgere er opptatt av å kjenne igjen Venstre, sier Frp-lederen, som fredag møtte partiets sentralstyre for å evaluere det skuffende lokalvalget for Frps del.
Selv om den siste tiden har vært preget av offentlig krangling med Venstre, tror Siv Jensen fortsatt at det er lurt at partiet blir tøffere i klypa, noe hun varslet allerede på valgkvelden.
Hun tror ikke det vil føre til mer konflikt, snarere tvert imot.
– Jeg tror det kan vitalisere hele regjeringssamarbeidet. For det handler om at Frp må ha gjennomslag på områder som er viktige for oss. Da må vi samtidig anerkjenne og innrømme gjennomslag på områder som er viktige for Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti, sier hun.

Legger ikke bort «snikislamisering»De siste dagene har partilederne i regjeringspartiene forsøkt å legge diskusjonen om retorikken i innvandringsdebatten bak seg. Onsdag sa Venstre-leder Trine Skei Grande at hun forutsetter at Frp-lederen slutter å bruke ordet «snikislamisering».
Det kommer ikke Jensen til å ta til følge.
– Nei, jeg kommer til å bruke det begrepet når behovet melder seg. Men jeg kommer ikke til å be Trine Skei Grande om å bruke det samme ordet. Det skal hun få lov til å slippe, sier Jensen.
Frp-lederen tør ikke konkludere med at bråket de har vært gjennom nå er en tilbakelagt fase. Men én mann anser hun seg ferdig med: Venstre-profil Abid Raja, som startet den siste stormen da han angrep Frps retorikk i innvandringsdebatten.
– Jeg har vært med i politikken så lenge, at jeg vet at vi aldri har noen garanti for hva som skjer i morgen. Men nå er vi ferdig med Abid Raja, og da kan vi få lov å konsentrere oss om å drive med politikk.

– StoltFrp endte med en oppslutning på 8,2 prosent i kommunevalget, en nedgang på 1,2 prosent fra forrige kommunevalg og 7 prosent fra forrige stortingsvalg. Så langt har partiet kun kapret ordførerkjedet i to kommuner – Sola og Ulstein – mot fem i forrige periode.
– Vi skal involvere hele organisasjonen i evalueringen og trekke opp strategien fram mot 2021–2023. Vi setter ned programkomiteen allerede i høst, slik at vi kan fornye og videreutvikle politikken vår, sier Jensen.
Hun forteller at det ikke var et eneste medlem i sentralstyret som foreslo at partiet skal gå ut av regjering da de møttes fredag.
– Frp er stolt av det vi får til i regjeringen, men vi er nødt til å vitalisere regjeringssamarbeidet. Vi har vår del av ansvaret for det, sier Jensen.

– Hadde det vært lettere for Frp å sitte i regjering om Venstre ikke var med?

– Dette er spekulative spørsmål. Vi sitter i en flertallsregjering med tre andre partier, og da må vi finne ut av det med hverandre. Hvis vi ikke klarer det, så må det diskuteres med de fire partiene, sier Jensen.
(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.