Tirsdag 17. september 2019
Ung mann i god behold, påført stikkskader i Oslo
En mann i starten av 20-årene er i god behold etter å ha blitt stukket med en knivlignende gjenstand på Grønland i Oslo. Politiet søker etter en gjerningsmann.
Publisert: 17 September 00:27
En mann i starten av 20-årene er i god behold etter å ha blitt stukket med en knivlignende gjenstand på Grønland i Oslo. Politiet søker etter en gjerningsmann.
Den fornærmede mannen har fått stikkskader etter at han ble angrepet utenfor kiosken Deli de Luca på Grønland Torg mandag kveld. Den fornærmede gikk inn i kiosken etter at han ble stukket, og personer der meldte fra til politiet. Politiet opplyste om hendelsen klokka 21.46.
Mannen, som er i starten av 20-årene, var ved bevissthet etter hendelsen.

Løp fra stedet– Han er i god behold. Det viser seg at han ikke har fått noen alvorlige skader, kun lettere skader, som han nå får oppfølging for hos helsevesenet, sier operasjonsleder Guro Sandnes ved Oslo-politiet til NTB litt før midnatt
Da var politiet fremdeles på jakt etter en gjerningsmann, som løp fra stedet etter hendelsen og beskrives som mørk i håret, med rød caps og mørke klær.
Siden fornærmede ikke har forklart seg for politiet ennå, er det fremdeles en del uklarheter rundt episoden. Det er uklart om de to kjente hverandre fra før, og politiet jobber nå med å finne ut foranledningen til hendelsen.

Vitner så hendelsen– Det kan virke som dette er en hendelse der de ikke kjente hverandre fra før. Det virker som det skjedde ut av det blå, men det er litt tidlig å slå det fast. Vi må vente til vi har fått snakket med fornærmede.
– Når det gjelder våpen som er brukt, har vi ikke kontroll på det. Det er ikke utenkelig at det var en kniv, men vi kan ikke bekrefte det nå, sier Sandnes.
Politiet har avhørt vitner på stedet, som har beskrevet en knivlignende gjenstand brukt under angrepet, og skal gå gjennom bilder fra overvåkingskameraer i området. Kriminalvakten er ferdig med undersøkelser på stedet og har sikret spor. Sperringer på åsted er fjernet, og det er normal ferdsel i området.

(©NTB)
Mandag 21. oktober 2019
I forrige uke viste Mette-Marit fram norsk litteratur i Frankfurt. Tyskland-kjenner Karsten Aase-Nilsen mener forfatterne kan ha kommet i skyggen av blitz­regnet – selv om det også har dryppet på klokkeren.
Mandag 21. oktober 2019
• Foran det avgjørende møtet i det britiske parlamentet lørdag så det ut som om statsminister Boris Johnson var i ferd med å skaffe seg et knapt flertall for utmeldingsavtalen med EU. Det konservative partiet sto samlet bak ham, og...
Mandag 21. oktober 2019
OPPGITTE: Lokale Abid Raja-støttespillere reagerer på behandlingen han får av regjeringspartnerne Høyre, Frp og KrF.
Mandag 21. oktober 2019
TAPTE: Istedenfor å stemme over statsminister Boris Johnsons brexit-avtale på lørdag utsatte parlamentet avstemningen. Britene fortsetter jakta på en vei ut av labyrinten.
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.