Tirsdag 17. september 2019
Ung mann i god behold, påført stikkskader i Oslo
En mann i starten av 20-årene er i god behold etter å ha blitt stukket med en knivlignende gjenstand på Grønland i Oslo. Politiet søker etter en gjerningsmann.
Publisert: 17 September 00:27
En mann i starten av 20-årene er i god behold etter å ha blitt stukket med en knivlignende gjenstand på Grønland i Oslo. Politiet søker etter en gjerningsmann.
Den fornærmede mannen har fått stikkskader etter at han ble angrepet utenfor kiosken Deli de Luca på Grønland Torg mandag kveld. Den fornærmede gikk inn i kiosken etter at han ble stukket, og personer der meldte fra til politiet. Politiet opplyste om hendelsen klokka 21.46.
Mannen, som er i starten av 20-årene, var ved bevissthet etter hendelsen.

Løp fra stedet– Han er i god behold. Det viser seg at han ikke har fått noen alvorlige skader, kun lettere skader, som han nå får oppfølging for hos helsevesenet, sier operasjonsleder Guro Sandnes ved Oslo-politiet til NTB litt før midnatt
Da var politiet fremdeles på jakt etter en gjerningsmann, som løp fra stedet etter hendelsen og beskrives som mørk i håret, med rød caps og mørke klær.
Siden fornærmede ikke har forklart seg for politiet ennå, er det fremdeles en del uklarheter rundt episoden. Det er uklart om de to kjente hverandre fra før, og politiet jobber nå med å finne ut foranledningen til hendelsen.

Vitner så hendelsen– Det kan virke som dette er en hendelse der de ikke kjente hverandre fra før. Det virker som det skjedde ut av det blå, men det er litt tidlig å slå det fast. Vi må vente til vi har fått snakket med fornærmede.
– Når det gjelder våpen som er brukt, har vi ikke kontroll på det. Det er ikke utenkelig at det var en kniv, men vi kan ikke bekrefte det nå, sier Sandnes.
Politiet har avhørt vitner på stedet, som har beskrevet en knivlignende gjenstand brukt under angrepet, og skal gå gjennom bilder fra overvåkingskameraer i området. Kriminalvakten er ferdig med undersøkelser på stedet og har sikret spor. Sperringer på åsted er fjernet, og det er normal ferdsel i området.

(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.