Mandag 16. september 2019
Knallsterk PGA-avslutning av Hovland
Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde og 9.-plass totalt.
Publisert: 16 September 02:29
Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde og 9.-plass totalt.
Etter at samtlige av de 67 spillerne som hadde greid fredagens cut hadde fullført, endte 21-åringen på en delt 9.-plass. i PGA-tourens sesongåpning.
Hovland gikk de tre første rundene i turneringen på 68 slag, og totalt endte han dermed 12 slag under par med sine 268 slag. Nordmannen lå på 39.-plass før avslutningsrunden i USA. Han har vist en tendens til å avslutte sine turneringer svært bra.
– Jeg har bare spilt ganske gjennomført, så det har vært en ganske kul opplevelse, oppsummerte Hovland beskjedent sin første PGA-turnering.
Vinner av hele det hele var 20 år gamle chilenske Joaquin Niemann som gikk søndagens runde på like mange slag som Hovland, men som totalt endte på 21 slag under par på The Greenbrier-anlegget i White Sulphur Springs i West Virginia.
Ifølge PGAs twitterkonto var dette Hovlands 17. runde på rad med en runde på under 70 slag. Dermed tangerte han Bob Estes rekord fra 1983 med antall PGA-runder på 60-tallet.
– Jeg tenkte egentlig ikke på det. Jeg ville trodd det var litt lavere. Jeg vet ikke. Jeg ble proff rett etter skolen i sommer, sier Hovland, for å forklare at han ikke egentlig kan forklare hvordan slo rekorden så tilsynelatende problemfritt.
Han sier banene de har spilt så langt har «vært temmelig greie».
– Ikke så mye vind og ganske myke greener, sier Hovland.
Viktor Hovland debuterer på europatouren kommende uke. Da skal han delta i det europeiske PGA-mesterskapet.
(©NTB)
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.