Mandag 16. september 2019
Sarpsborgs første seier på tre måneder
Sarpsborg klatret opp på kvalifiseringsplassen etter 1-0-seieren over Vålerenga i Eliteserien mandag kveld.
Publisert: 16 September 22:44
Sarpsborg klatret opp på kvalifiseringsplassen etter 1-0-seieren over Vålerenga i Eliteserien mandag kveld.
43 minutter var spilt da Sarpsborg fortjent tok ledelsen. Jørgen Strand Larsen satte opp Jonathan Lindseth, og Lindset skjøt et bueskudd rett i mål fra rundt 17 meters hold. Det var 23-åringens tredje seriescoring for sesongen.
- Fantastisk! Nå er vi endelig i gang. Dette betyr mye. Vi har heng og har sjansen til å angripe, sa matchvinner Lindseth til MAX.
Nevnte Strand Larsen var farlig frampå ni minutter ut i 2. omgang, men Vålerengas keepertalent Kristoffer Klaesson fikk avverget. Det samme gjorde han på strålende vis noen minutter før full tid på en kruttsterk heading av Kristoffer Zachariassen,
Sarpsborg hadde ledet 1-0 i sju av sine ti siste kamper uten at de klarte å vinne noen av dem. Denne gangen holdt de helt inn, selv om det røynet kraftig på ut over i 2. omgang.
- Vi var ikke bekymret ut til 2. omgang. Vi satt med en følelse at vi kunne klare det, sa målscorer Lindseth.
Sarpsborg hadde ikke vunnet siden de slo Odd på hjemmebane 16. juni.
Laget har kun tatt tre seirer i årets eliteserie, og alle har kommet på hjemmebane. Klubben har spilt hele 11 uavgjortkamper.

KlatretMed tre svært etterlengtede poeng for Geir Bakkes menn er Sarpsborg oppe i 19 poeng. Sarpsborg rykket til kvalifiseringsplassen på bedre målforskjell enn Ranheim og Strømsgodset. Ranheim er på nedrykksplass for første gang siden 28. april.
-
Til tross for seier imponerte ikke hjemmelaget. Vålerenga hadde sine muligheter i begge omganger, og spesielt var de nær scoring etter pause. Både Mohammed Abu og Matthías Vilhjálmsson kunne ha scoret for bortelaget.
Heller ikke Vålerenga er i støtet for tiden. De har ikke vunnet på sine sju siste forsøk og er plassert på 8.-plass på tabellen med 27 poeng.

Gode sjanserFørst Bård Finne og deretter Mayron George kunne ha nettet for bortelaget før pause, men den gode muligheten til George fra kloss hold gikk i klypene på Sarpsborg-keeper Alexandre Letellier.
Finnes skudd strøk like utenfor stolpen ti minutter tidligere. Sarpsborg var også skummelt frampå noen ganger i 1. omgang, men mål det ikke ut av det før det sto igjen to minutter av omgangen. Da kom kampens eneste scoring.
Sarpsborg startet med ny forsvarsspiller i Niklas Gunnarsson (28), som sist spilte i Palermo. Han spilte fra start i midtforsvaret sammen med Bjørn Inge Utvik. Normalt betrodde Nicolai Næss og Magnar Ødegaard var begge plassert på benken.
I neste serierunde venter bortekamp mot Odd for Sarpsborg.
(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.