Mandag 16. september 2019
Sarpsborgs første seier på tre måneder
Sarpsborg klatret opp på kvalifiseringsplassen etter 1-0-seieren over Vålerenga i Eliteserien mandag kveld.
Publisert: 16 September 22:44
Sarpsborg klatret opp på kvalifiseringsplassen etter 1-0-seieren over Vålerenga i Eliteserien mandag kveld.
43 minutter var spilt da Sarpsborg fortjent tok ledelsen. Jørgen Strand Larsen satte opp Jonathan Lindseth, og Lindset skjøt et bueskudd rett i mål fra rundt 17 meters hold. Det var 23-åringens tredje seriescoring for sesongen.
- Fantastisk! Nå er vi endelig i gang. Dette betyr mye. Vi har heng og har sjansen til å angripe, sa matchvinner Lindseth til MAX.
Nevnte Strand Larsen var farlig frampå ni minutter ut i 2. omgang, men Vålerengas keepertalent Kristoffer Klaesson fikk avverget. Det samme gjorde han på strålende vis noen minutter før full tid på en kruttsterk heading av Kristoffer Zachariassen,
Sarpsborg hadde ledet 1-0 i sju av sine ti siste kamper uten at de klarte å vinne noen av dem. Denne gangen holdt de helt inn, selv om det røynet kraftig på ut over i 2. omgang.
- Vi var ikke bekymret ut til 2. omgang. Vi satt med en følelse at vi kunne klare det, sa målscorer Lindseth.
Sarpsborg hadde ikke vunnet siden de slo Odd på hjemmebane 16. juni.
Laget har kun tatt tre seirer i årets eliteserie, og alle har kommet på hjemmebane. Klubben har spilt hele 11 uavgjortkamper.

KlatretMed tre svært etterlengtede poeng for Geir Bakkes menn er Sarpsborg oppe i 19 poeng. Sarpsborg rykket til kvalifiseringsplassen på bedre målforskjell enn Ranheim og Strømsgodset. Ranheim er på nedrykksplass for første gang siden 28. april.
-
Til tross for seier imponerte ikke hjemmelaget. Vålerenga hadde sine muligheter i begge omganger, og spesielt var de nær scoring etter pause. Både Mohammed Abu og Matthías Vilhjálmsson kunne ha scoret for bortelaget.
Heller ikke Vålerenga er i støtet for tiden. De har ikke vunnet på sine sju siste forsøk og er plassert på 8.-plass på tabellen med 27 poeng.

Gode sjanserFørst Bård Finne og deretter Mayron George kunne ha nettet for bortelaget før pause, men den gode muligheten til George fra kloss hold gikk i klypene på Sarpsborg-keeper Alexandre Letellier.
Finnes skudd strøk like utenfor stolpen ti minutter tidligere. Sarpsborg var også skummelt frampå noen ganger i 1. omgang, men mål det ikke ut av det før det sto igjen to minutter av omgangen. Da kom kampens eneste scoring.
Sarpsborg startet med ny forsvarsspiller i Niklas Gunnarsson (28), som sist spilte i Palermo. Han spilte fra start i midtforsvaret sammen med Bjørn Inge Utvik. Normalt betrodde Nicolai Næss og Magnar Ødegaard var begge plassert på benken.
I neste serierunde venter bortekamp mot Odd for Sarpsborg.
(©NTB)
Mandag 21. oktober 2019
I forrige uke viste Mette-Marit fram norsk litteratur i Frankfurt. Tyskland-kjenner Karsten Aase-Nilsen mener forfatterne kan ha kommet i skyggen av blitz­regnet – selv om det også har dryppet på klokkeren.
Mandag 21. oktober 2019
• Foran det avgjørende møtet i det britiske parlamentet lørdag så det ut som om statsminister Boris Johnson var i ferd med å skaffe seg et knapt flertall for utmeldingsavtalen med EU. Det konservative partiet sto samlet bak ham, og...
Mandag 21. oktober 2019
OPPGITTE: Lokale Abid Raja-støttespillere reagerer på behandlingen han får av regjeringspartnerne Høyre, Frp og KrF.
Mandag 21. oktober 2019
TAPTE: Istedenfor å stemme over statsminister Boris Johnsons brexit-avtale på lørdag utsatte parlamentet avstemningen. Britene fortsetter jakta på en vei ut av labyrinten.
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.