Mandag 16. september 2019
Evakuerte i Olden får flytte tilbake
De 25 personene som ble evakuert da elver gikk over sine bredder i Olden i Sogn og Fjordane, får flytte tilbake til hjemmene sine, ifølge Fjordingen.
Publisert: 16 September 09:54
De 25 personene som ble evakuert da elver gikk over sine bredder i Olden i Sogn og Fjordane, får flytte tilbake til hjemmene sine, ifølge Fjordingen.
Mandag var geolog Anders Muldsvor fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på plass i Olden for å vurdere situasjonen.
Etter å ha sjekket området, er det nå klart at folk kan flytte tilbake. Unntaket er Alda Camping. Fylkesvei 60 gjennom Olden er også åpnet for fri ferdsel, skriver avisa.
De 25 personene ble besluttet evakuert søndag kveld og natt til mandag fra det utsatte området, der det er om lag 40 boliger. Senere ble det iverksatt evakuering av en campingplass.

Ikke kjente skaderOperasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt sa natt til mandag at nødetatene hadde god kontroll på situasjonen, og at det ikke var meldt om skader, savnede personer eller om at noen var isolert som følge av flommen.
Det er ingen kjente skader på bebyggelse eller veier, men noe løsmasse ligger i veien der elvene har gått over sine bredder, skrev politiet i en tidligere melding. Stryn kommune har satt krisestab i forbindelse med hendelsen, med tett kontakt med politiets innsatsleder på stedet.

FarevarselNedbøren avtok som ventet natt til søndag, og flom- og jordskredvarslet på varsom.no ble senket fra oransje til gult nivå fra helga til mandag for Vestlandet og Trøndelag.
Det var rundt klokka 21.15 politiet fikk melding fra flere beboere i Olden om at flere av elvene som renner ned fra fjellet på vestsiden av Olden sentrum, var i ferd med å flomme over. Vannstanden var økende, og en del beboere begynte å evakuere seg selv da vannmassene beveget seg over veier og mot hus og andre bygninger.
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.