Mandag 16. september 2019
Flygerforbundet mener Luftfartstilsynet ikke gjør jobben sin etter flere helikopterulykker
Hittil i år har det vært seks helikopterulykker, like mange som i hele fjor. Norsk Flygerforbund kritiserer Luftfartstilsynet. – De gjør ikke jobben de skal.
Publisert: 16 September 22:49
Hittil i år har det vært seks helikopterulykker, like mange som i hele fjor. Norsk Flygerforbund kritiserer Luftfartstilsynet. – De gjør ikke jobben de skal.
Luftfartstilsynet øker ikke innsatsen i takt med økningen av helikoptertrafikken, mener første nestleder Jo Bjørn Skatval i Norsk Flygerforbund, ifølge NRK.
– Luftfartstilsynet har satt som mål at det skal være maksimalt én ulykke per 100.000 landinger. Det er fortsatt for høyt. En av de største operatørene har 45.000 landinger i året. Tilsynet forventer altså at et slikt selskap kan ha én ulykke annethvert år, sier Skatval.
Han mener at Luftfartstilsynet ikke gjør den jobben de skal gjøre.
– Det blir ikke satset nok på innenlands helikopterflyging, sier Skatval.
Skatval mener risikoen er blitt lavere på offshore-flyginger, men at innenlands helikoptertrafikk til sammenligning er forsømt.
Direktør Lars Kobberstad i Luftfartstilsynet avviser kritikken fra flygerforbundet.
– Vi gjør selvsagt det vi er pålagt å gjøre, og gjennomfører både ekstraordinære og uanmeldte tilsyn, sier han.
Ifølge Kobberstad vil de foreta 90 tilsyn i løpet av året. Han understreker at de har en nullvisjon for ulykker. Tallet på maksimalt én ulykke per 100.000 flyginger er ment som et realistisk første mål på veien mot null.
Så langt i år har det vært seks ulykker med helikoptre innenlands, ifølge tall fra Statens havarikommisjon for luftfart. Det er like mange som i hele fjor. Den siste ulykken skjedde 31. august. Seks personer omkom da et helikopter styrtet i Alta i Finnmark.
(©NTB)
Mandag 21. oktober 2019
I forrige uke viste Mette-Marit fram norsk litteratur i Frankfurt. Tyskland-kjenner Karsten Aase-Nilsen mener forfatterne kan ha kommet i skyggen av blitz­regnet – selv om det også har dryppet på klokkeren.
Mandag 21. oktober 2019
• Foran det avgjørende møtet i det britiske parlamentet lørdag så det ut som om statsminister Boris Johnson var i ferd med å skaffe seg et knapt flertall for utmeldingsavtalen med EU. Det konservative partiet sto samlet bak ham, og...
Mandag 21. oktober 2019
OPPGITTE: Lokale Abid Raja-støttespillere reagerer på behandlingen han får av regjeringspartnerne Høyre, Frp og KrF.
Mandag 21. oktober 2019
TAPTE: Istedenfor å stemme over statsminister Boris Johnsons brexit-avtale på lørdag utsatte parlamentet avstemningen. Britene fortsetter jakta på en vei ut av labyrinten.
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.