Mandag 16. september 2019
Flygerforbundet mener Luftfartstilsynet ikke gjør jobben sin etter flere helikopterulykker
Hittil i år har det vært seks helikopterulykker, like mange som i hele fjor. Norsk Flygerforbund kritiserer Luftfartstilsynet. – De gjør ikke jobben de skal.
Publisert: 16 September 22:49
Hittil i år har det vært seks helikopterulykker, like mange som i hele fjor. Norsk Flygerforbund kritiserer Luftfartstilsynet. – De gjør ikke jobben de skal.
Luftfartstilsynet øker ikke innsatsen i takt med økningen av helikoptertrafikken, mener første nestleder Jo Bjørn Skatval i Norsk Flygerforbund, ifølge NRK.
– Luftfartstilsynet har satt som mål at det skal være maksimalt én ulykke per 100.000 landinger. Det er fortsatt for høyt. En av de største operatørene har 45.000 landinger i året. Tilsynet forventer altså at et slikt selskap kan ha én ulykke annethvert år, sier Skatval.
Han mener at Luftfartstilsynet ikke gjør den jobben de skal gjøre.
– Det blir ikke satset nok på innenlands helikopterflyging, sier Skatval.
Skatval mener risikoen er blitt lavere på offshore-flyginger, men at innenlands helikoptertrafikk til sammenligning er forsømt.
Direktør Lars Kobberstad i Luftfartstilsynet avviser kritikken fra flygerforbundet.
– Vi gjør selvsagt det vi er pålagt å gjøre, og gjennomfører både ekstraordinære og uanmeldte tilsyn, sier han.
Ifølge Kobberstad vil de foreta 90 tilsyn i løpet av året. Han understreker at de har en nullvisjon for ulykker. Tallet på maksimalt én ulykke per 100.000 flyginger er ment som et realistisk første mål på veien mot null.
Så langt i år har det vært seks ulykker med helikoptre innenlands, ifølge tall fra Statens havarikommisjon for luftfart. Det er like mange som i hele fjor. Den siste ulykken skjedde 31. august. Seks personer omkom da et helikopter styrtet i Alta i Finnmark.
(©NTB)
Torsdag 23. januar 2020
• I juni i fjor avslørte journalist Glenn Greenwald at rettsprosessen mot Brasils tidligere president Lula da Silva var korrupt og politisk motivert. Greenwald ble verdenskjent for avsløringen av amerikanske myndigheters omfattende og...
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.
Torsdag 23. januar 2020
Aschehoug får kritikk for å la debutanter seile sin egen sjø. – Vi har en sunn rekrutteringspraksis, svarer forlagssjef Nora Campbell.
Torsdag 23. januar 2020
NYE TIDER: Flere Frp-topper vil lokke Sp over i et framtidig borgerlig regjeringssamarbeid. «Komisk», svarer Sp.
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.