Torsdag 12. september 2019
Lederen av Frankrikes nasjonalforsamling tiltalt i økonomisak
Presidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Richard Ferrand, er satt under tiltale for økonomiske misligheter.
Publisert: 12 September 04:11
Presidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Richard Ferrand, er satt under tiltale for økonomiske misligheter.
Presidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Richard Ferrand, som tilhører president Emmanuel Macrons parti Republikken på vei (LREM), ble natt til fredag tiltalt for økonomiske misligheter. Som sjef i et forsikringsselskap i 2011 skal han ha forsøkt å berike sin samboer.
Forsikringsselskapet i Bretagne, der Macron var sjef, skal ha gjort en avtale om å leie og pusse opp et bygg Ferrands samboer eide, slik at byggets verdi økte.
Konklusjonen om å ta ut tiltale mot Ferrand ble tatt natt til fredag etter et 13 timer langt rettsmøte, skriver Le Parisien.
Ferrand sendte selv ut en pressemelding ved 1-tiden på natten hvor han sier han tar beslutningen om tiltale til etterretning. Han skriver at den nye statusen han er gitt i saken vil ham mulighet til forsvare seg mot beskyldningen. Han skriver videre at han er rolig med tanke på det framtidige utfallet av saken.
Det går videre fram at Ferrand ikke har tenkt å trekke seg fra stillingen i nasjonalforsamlingen, skriver avisen.
Ferrand har vært under etterforskning i flere år, noe som i 2017 medførte at han ble fjernet fra jobben som territorialminister i Macrons regjering.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.